22
Mayıs
2024
Çarşamba
YOMRA - TRABZON

Total Su piyasaya giriyor

Trabzon'un Yomra ilçesinde bin 800 rakımlı Üçpınar yaylasında çıkan doğal kaynak suyu, yörede kurulan 10 milyon dolarlık tesiste işlenerek Total Su adıyla 2008 yılından itibaren halkın tüketimine sunulacak.

Total Su Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Metin Durmuş, Yomra ilçesine bağlı Demirciler köyünün Üçpınar yaylasında çıkan ve adı seyahatnamelerde geçen meşhur doğal kaynak suyunu kurdukları işletmeyle halkın hizmetine sunacaklarını söyledi. Total Su adını verdikleri işletmenin Trabzon merkeze uzaklığının 42 kilometre olduğunu anlatan Durmuş, ilk hazırlıkları 2005 yılında başlayan işletmede 2008 yılı itibarıyla seri üretime başlanacağını söyledi.

İşletmedeki makinelerin son sistem olduğunu ve üretimin AB standartlarına uygun yapıldığını belirten Durmuş, şöyle konuştu: "Suyun değeri bozulmasın diye Avrupa'daki kliniklerde kullanılan ve özenle seçilen borularla su işletmeye ulaşıyor. Bu nedenle suyun kalitesi ve özelliği bozulmuyor. Su, çok doğal ve leziz bir şekilde işletmeye geliyor ve aynı şekilde işleniyor. Ayrıca suyun bulunduğu alanın yakınında bir yerleşim yeri bulunmuyor. Suyun en büyük özelliği, doğal mineralli kaynak suyu olması.

Yıllardır yörede çok meşhur olan adı seyahatnamelerde geçen bu leziz suyu insanlar birbirlerine hediye olarak götürürlerdi. Şimdi kurduğumuz işletme sayesinde suyu yurt genelindeki bütün insanlarımızın hizmetine sunacağız."

Durmuş, şu an 300 ton üretim kapasitesine sahip işletmenin Mart ayı sonu itibarıyla gelecek yeni makinelerle birlikte bin ton üretim kapasitesine ulaşacağını söyledi. Durmuş, tesisle ilgili şöyle konuştu: "Bin 800 metrekaresi kapalı, 5 bin 600 metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 7 bin 400 metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren işletmemiz, 10 milyon dolara maloldu. Yeni yapılacak yatırımlarla bu rakam 15 milyon doları geçecek. İşletmemizde ayrıca 60 kişiye de iş imkanı sağlıyoruz. 2008 yılından itibaren seri üretime geçmeyi ve yurt genelinde vereceğimiz bayiliklerle Total Suyu ülkedeki bütün vatandaşlarımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz."

Ürün yelpazesinin 0,5 litrelik bardak, bir buçuk, 5 ve 8 litrelik şişe, 19 litrelik damacana ile tetrapak sudan oluştuğunu anlatan Hasan Metin Durmuş, damacana makinesinin Sağlık Bakanlığı'nın normlarına uygun bir şekilde 70 derece buharlı suda yıkandığını ve üretimin bütün kademelerinde hijyen kurallarına titizlikle riayet edildiğini ifade etti.

Trabzon'a yatırım yaparak ilde bir ilki gerçekleştirmek istediklerini belirten Durmuş, başta Trabzonlular olmak üzere herkesin suya sahip çıkmasını beklediklerini söyledi. İşletmenin yapılma aşamasında kredi kullanmadıklarını ve kendi öz kaynaklarıyla çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Durmuş, işletmenin bulunduğu köyün yolunun yapılması için de yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 12:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali demir IP: 85.104.186.xxx Tarih : 4.01.2008 23:13:11

mer ben ali yomranın yokuşlu köyünden 1 nolu sağlık ocağiıda çevre sağlık teknisyeni olarak çalışmaktayım 20 yıldır bu meslekte çalışıyorum 88 yılında oymalı sağlık ocağında 3 yıl çalışdım çev sağlık yek. köyüm her yarini bilirim köylere suları kontrole çıkar su numunesi alırdım bakteriyolojik kontrolünü yapardım önce bu işi koordine den kişiye çok teşekkür ederim çok güzel bir yatırım allah yardımcınız olsum hem ordaki insanlarea iş imkanı çok güzel köy kalkınır.bizimde ilçe vede köy olarak ismimiz olsun hayırlı uğurlu olsun diliyorum en kısa zamanda ziyetenize gelicem hatta mustafa hocayla bacanağız eyer mustafa hocayı tanıyorsanızkı tanırsınız hayırlı akşamlar allah yardımcınız olsun hayırlı uğurlu olsun iyi akşamlar