16
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tarihçe

Kalkınmada öncelikli bölge olan Batı Karadeniz Bölgesinde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 1992 yılında kurulmuştur. Üniversitemizin kurulması sonrasında bölge ihtiyaçları konusunda detaylı araştırmalar başlatılmıştır.

Bölgemizde üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin verildiği kurumların eksikliğinin anlaşılması üzerine Üniversitemiz bünyesinde bir Tıp Fakültesi ile Uygulama ve Araştırma Hastanesi kurulması için gerekli girişimlere başlanmış ve Tıp Fakültesi 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuştur.

Sağlık Bilimleri Kampüsü’nde bulunan Tıp Fakültemiz ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Zonguldak - Ereğli karayolunun 8. km’ sinde Kozlu ilçesine bağlı Esenköy mevkiindedir. Hastane ve Tıp Fakültesi inşaatına 1.154.105 m2 lik bir arazide 14.04.1996 tarihinde başlanmış olup halen devam etmektedir. İnşaatı biten binalara Dekanlık Ofisi ile Dekanlık birimleri taşınmış; Tıp Fakültesi öğrencileri bu binalarda eğitime başlamıştır.

Tıp Fakültesi’nin Öğretim Üyesi gereksinimini karşılamaya yönelik çalışmalar kapsamında 1993 yılında 2547 sayılı kanunun 33. Maddesi uyarınca Fakültemiz adına 28 Araştırma Görevlisi, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzmanlık eğitimine başlamıştır. 1997 yılı Aralık ayında Tıp Fakültesi’ne Dekan atamasının yapılmasıyla Fakültemizin yapılanması hız kazanmış; Fakültemiz, Üniversitemizin Merkez Kampüsünde eski Rektörlük binasında aktif olarak hizmete başlamıştır. Ekim 2000 de bir bölümü açılan Uygulama ve Araştırma Hastanesi de devreye girmiştir. 2000-2001 öğretim döneminde Yüksek Öğretim Kurulu onayı ile eğitim kalitesi de göz önüne alınarak her dönem için 25 kişi olacak şekilde öğrenci eğitimi ve çeşitli anabilim dallarında tıpta uzmanlık eğitimine başlanmıştır.

1999 yılı ortalarında 17.5 milyon Amerikan Doları tutarında dış kredi ile ihalesi tamamlanarak Hastanemizin makina ve teçhizat ihtiyacı karşılanmıştır. Ekim 2000 tarihinde uzmanlık eğitimini tamamlayan öğretim elemanları Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ne dönmüş, bu arada hastanenin poliklinikler, laboratuvarlar ve 210 yataklı klinikleri içeren iki bloğunun yapımı da tamamlanmıştır.

Kuruluş ve yapılanma açısından ideal bir yol izlenmiş; fizik koşulların geliştirilmesi ile birlikte kalifiye insan gücü ve ekipman temini eşgüdümlü olarak yürütülmüştür. Bunun sonucu olarak kısa zamanda kaliteli, çağdaş ve bilimsel sağlık hizmeti verebilmenin gerekli alt yapısı büyük ölçüde tamamlanmıştır. Bugün gelinen noktada daha şimdiden birçok örnek Tıp Fakültesine eşdeğer olabilmenin haklı gururunu yaşamaktayız.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :ZKÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Esenköy-Kozlu
Adres2 :Zonguldak
Posta Kodu :67600
Telefon :0372 261 20 14-16
Faks :0372 261 02 64
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.