3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

MADEN ŞEHİTLERİ ANITI DÖKÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Zonguldak Maden Şehitleri Anıtı dökülmeye devam ediyor.


Genel Maden İşçileri Sendikası’nın girişimleri ile Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından yapılan ve açılış kurdelesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı maden şehitleri anıtındaki tabelalar dökülmeye devam ediyor.

Liman Caddesi mevkiinde 1875 ila 2003 yılında hayatını kaybeden yaklaşık 4 bin 50 maden işçisinin isimlerinin yer aldığı tabelalar hava sıcaklıklarının etkisiyle dökülüyor.

 

Çoğu tabelanın olmadığı anıta ziyarete gelen vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Tabelaların ardından anıtın yapıldığı tarih de döküldü.

Bazı tabelalar yapıştırılarak eski görünümünü aldı.
Maden havzasındaki çeşitli göçük veya kazalarda hayatını kaybettiği madencilerin isimlerinin yer aldığı tabelalarda yabancı madencilerin de isimleri bulunuyor

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 16:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL YAPINCAK IP: 89.244.205.xxx Tarih : 10.04.2009 21:35:52

rezillikten baska birsey deyil  nerelere paralar çar cur edilmiyorki görevlilerin bunlari gördüyünde utanmasi lazim ve de artik mansetlerede tasindigına göre heralde UTANIRLARDA bunlari tamir ettirirler zongulda gelenlerde sahili dolasirken bu rezilliyi görüyorlardir unutmayinki bu ölen madenciler üc kurusa KELLE KOLTUKTA yerin binlerce altinda ekmek parazi icin calisiyorlar oraya bunlarin isimleri ALTIN harflerle yasilmasi gerekir