4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

"Eğitime Destek" çağrısına destek

Zonguldak Valiliği ve Karaelmas Gazeteciler Derneği tarafından yürütülen eğitime destek çağrısına ilk destek Gazeteci - yazar Namık Aşçı ve Çaycuma Çevre Köylerini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu'ndan geldi.
 
Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin konu ile ilgili duyurusunun ardından kampanyaya destek veren Gazeteci Yazar Namık Aşçı Vakıflar Bankası Zonguldak Şubesi 204 45 08 nolu hesaba bin YTL yatırdı. Aşçı konu ile ilgili özellikle kırsal kesimde bir çok şeyin gözden ırak kaldığı gibi okula gidemeyen öğrencilerin de ırak kaldığını belirterek destek olunması gerektiğini ifade etti.
 
Kampanyaya katılan Çaycuma Çevre Köylerini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ise kampanyanın önemini belirterek "Biz dernek olarak eğitime özel bir önem veriyoruz. Köylerimizde ilk öğretime giden öğrencilerimizin taşıma ücretleri devlet tarafından karşılanıyor ancak liselerde böyle bir uygulama yok. Bu nedenle maddi imkansızlıklar nedeniyle pek çok çocuğumuz sırf 50 YTL üzerindeki ulaşım masraflarından dolayı okula gidememekle karşı karşıya. Valiliğimizin ve Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin bu anlamdaki çağrısını önemli buluyorum. Bu kampanyaya 5 öğrencimizin bir sezonluk ulaşım masraflarını karşılayarak destek vermek istiyoruz" dedi.
 
Vali Yavuz Erkmen kampanya ile ilgili olarak, "Bizim çalışmalarımız çerçevesinde 100 öğrencimize destek sağlayabildik. Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin bu kampanyaya olan desteği için çok teşekkür ediyorum. Gazeteci arkadaşlarımızın bu kampanyaya olan ilgisi sonrası 100 öğrencimizin daha ulaşım masraflarının çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır. Biz ilk öğretimi okuyup liselere gitme oranını yüzde 80 seviyelerine çıkardık. Bu rakamı Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin bu anlamlı çağrıları ve kamuoyunun desteği ile yüzde yüzlere çıkarma hedefindeyiz. Destek olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 17:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burcu akkuş IP: 88.241.89.xxx Tarih : 18.11.2006 19:30:32
eğitime destek kampanyaları milletimizi kalkındırmaya yardımcı olacak önemli faaliyetlerden biri.bu nedenle bu konunun önem taşıdığını belirtmek isterim.bu nedenle mümkün olduğu kadar imkanı olan memleketlilerimizin bu konuyu gözardı etmemelerini temenni ediyorum..unutmayalımki çocuklarımız geleceğimizdir.onları donattığımız bilgiler gelecekte nasıl bir Türkiyede yaşayacağımızıda belirleyecektir..bu nedenle bu kampanyaya önayak olanlara teşekkürlerimi sunuyorum..