4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

"Ermeni uşağı katil Fransa"

Zonguldak'ta siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin aldığı ortak kararla, Fransa'nın Ermeni soykırımıyla ilgili yasa tasarısı protesto edildi. 

Madenci Anıtı önünde başlayan protesto mitingine, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Başkanı Özgür Nizam'ın yanı sıra Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) temsilcileri, memur konfederasyonlarına bağlı sendikaların temsilcileri, siyasi parti il başkanları ile yaklaşık bin kişi katıldı.

Mitingde, dev Türk bayrağı ve Atatürk posterinin yanı sıra KKTC bayrakları da taşıyan kalabalık, "Soykırım yapmadık, vatan savunduk", "Ermeni uşağı katil Fransa", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar attı. Madenci Anıtı önünden başlayıp, valilik binasında sona eren yürüyüşte Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.

Tertip komitesi adına açıklama yapan Başkan Gonca, "Ermeni soykırımı yoktur demeyi suç sayan yasa tasarısı ve asılsız katliam suçlamasının kabul edilemez olduğunu, bu meydanda Fransa ve tüm dünyaya ilan ediyoruz. Fransız Parlamentosu'nun bu tek yanlı, bilim dışı, provokatif amaçlı ve ifade özgürlüğünü yok eden kararını kınıyor, protesto ediyoruz. Tüm yetkilileri uyarıyoruz, iyi uluslararası ilişkileri sürdürebilmekle ulusal onurumuza yönelik tacizleri bertaraf etmek birbirinden ayrı konulardır. Siyasi irade, arkasında kamuoyunun desteğini hissederek ve bilerek gerekeni yapmaktan çekinmemelidir" diye konuştu. 

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen miting, Başkan Gonca'nın açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 16:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?