5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

10 imza toplandı

Zonguldak Devlet Hastanesi’nde göğüs cerrahı olarak görev yapan Dr. Özgür Nizam’ın sürgün edildiği iddiasıyla başlatılan imza kampanyasında bir haftada yaklaşık 10 bin imza toplandığı bildirildi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Zonguldak Şubeler Platformu dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, Devlet Hastanesi’nde göğüs cerrahı olarak görev yapan Dr. Özgür Nizam ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, yaklaşık bir haftadır süren imza kampanyasının sona erdirildiğini söyledi. Yaklaşık 10 bin kişilik imza toplandığını belirten Mehmet Dalgıç, "Ulaşamadığımız binlerce Zonguldaklı’nın dışında yaklaşık olarak 10 bin kişi, standımıza imzası ile destek vermiş ve doktorların başka bir ile gitmesine karşı çıkmıştır. Hiç bir sürgün siyasi iktidarın talebi olmaksızın yapılamaz. Sürgün kararnamesi 20 günde jet hızıyla onaylanmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın imzası ve onayı vardır. Toplanan imzaların kopyasını Valilik makamına, diğer kopyasını da Sağlık Bakanlığı’na ileteceğiz. Amacımız sürgün edilen Dr. Özgür Nizam’ın kararnamesinin iptali, ilimizde buna benzer olayların bir daha yaşanmaması ve bozulan çalışma barışının yeniden sağlıklı hale gelmesidir" dedi.

Öte yandan, Dr. Özgür Nizam, avukatları Süleyman Aktaş, Ertan Taşdelen ve Filiz Bozutekin ile birlikte, 4982 sayılı "Bilgi Edime Kanunu’na" dayanarak, tayin kararıyla ilgili Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nün yazısı hakkında bilgi almak için Zonguldak Valiliği’ne müracaat ettiğini söyledi.

zonguldak
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 11:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?