3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

11 kişi serbest bırakıldı

Zonguldak'ta düzenlenen ihale operasyonu kapsamında gözaltına alınan 11 kişi, çıkarıldıkları adliyede serbest bırakıldı.


Zonguldak'ta ihaleye fesat karıştırmak ve devleti zarara uğratmak gibi suçlardan suçlarından Salı günü düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin kardeşi Satılmış G., Eski İl Genel Meclisi Başkanı ve Amalebirliği Başkanı Muzaffer K., İl Özel İdaresi Mali İşler Şube Müdürü Yüksel T., işadamları İrfan G., Turgut G., Osman S., Kadir A., Muhtar Halil O., İl Özel İdaresi çalışanları Salih K., ile Ender M., İbrahim K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 8 kişinin serbest bırakıldığı haberi ile büyük sevinç yaşayan yakınları, sevinçli haberi adliye önüne gelemeyen yakınlarına bildirdi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından dışarıya çıkan şahıslar, önce adliye önünde merakla bekleyen yakınları ile hasret giderdi. Salıverilen şahıslar, sevinçlerini espriler yaparak yakınları ile paylaştı. Dışarıya çıkanları alkışlarla karşılayan adliye önündeki bekleyenler, sevinç gözyaşları ile serbest bırakılan yakınlarına sarıldı.


Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine değerlendirme yapan serbest bırakılan Muzaffer Kalaycıoğlu, "Yazıldığı gibi biz ihaleyle ilgili olarak gözaltına alınmadık. Yargısız infaz yaptılar. Kim yaptıysa yaptıkları ve insanlıkları ile baş başa bırakıyorum. İnsan önce sorar. Daha önce yapılan bir operasyonda bir gazetecinin gözaltına alındığı haberini aldığımızda yanımızdaki başka bir gazeteci arkadaşımızla birlikte gözyaşı dökmüştük. Gözaltına alınmamız ile ilgili açıklama yapacağım. Sizlerle tekrar bir araya geleceğim. Neden gözaltına alındığımıza dair dosyaları daha sonra hepinize dağıtacağım" dedi.


Bartın polisinin yaptığı operasyonda da gözaltına alınan ve 6 ay cezaevinde tutulduktan sonra serbest kalan Kadir Alagöz de, "Diyecek bir şey yok. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldık" diye konuştu.
Araçlarına binen şahıslar, yine alkışlar eşliğinde adliyeden ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 09:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?