3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

11 öğrencinin eğitim çilesi

Zonguldak'ta, bir köyde taşımalı eğitimden yararlanamayan 11 öğrenci, her gün okula yürüyerek gidiyor. Nermin Özdemir ve bazı veliler, çocuklarını sırtlarında taşıyarak okula götürüyor

Zonguldak'ın Sivriler beldesi Gücük Güney Mahallesi'nde oturan 11 öğrenci, her gün 3 kilometre yol katederek belde merkezindeki Sivriler İlköğretim Okulu'na gidiyor.

Belde merkezine yakın mahalle olması nedeniyle servis tahsis edilmeyen öğrenciler, kar şartlarında ve soğukta sabah saat 07:00'de evlerinden çıkarak saat 09:00'da başlayan derslerine yetişiyorlar.

Yaşları 7 ile 14 arasında değişen öğrenciler, domuz ve çakal gibi yabani hayvan tehlikesine rağmen öğleden sonra saat 15:00'de dersleri bitince yeniden yürüyerek evlerine dönüyorlar.

Taşımalı eğitimden yararlanmak istediklerini belirten öğrenciler, "Her gün çantalarımızla kilometrelerce yol yürüyerek okula gidiyoruz. Bazen kar, bazen soğuk, bazen de çamur nedeniyle zorlanıyoruz. Hasta oluyoruz. Okula geç kaldığımız zaman ya da ıslak gittiğimiz zaman öğretmenlerimiz kızıyor" diye dert yandı.

Çocuğunun 3 kilometrelik yolu yürüyemediğini belirten Nermin Özdemir isimli veli her gün 7 yaşındaki oğlu Cem Özdemir'i sırtında taşıyarak okula getirip götürüyor.
Okula giden 4 çocuğundan en küçüğü olan Cem'in yol ve ağır hava koşulları nedeniyle okula gitmek istemediğini ifade eden Nermin Özdemir, bir an önce mahallelerine servis verilmesini istedi.

Çocuklarını ağır hava koşullarında yola yalnız bırakmayan bazı velilerde çocuklarını sırtında taşıyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 15:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin karaduman IP: 78.177.226.xxx Tarih : 5.07.2008 21:59:59

merhaba ben yasemin ben o yolları 8 yıl gidip geldim ama oralar değişmez hep öyle ne ileri nede geri olduğu yerde sayıyorlar ama şöylede birşey var en güzel günler zorluklarla geçen günler ben onu anlıyorum iyi şanslar