5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

112 acil hattını günde 10 bin kişi arıyor

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan İHA’ya yaptığı açıklamada, acil hizmet için kurulan 112 Acil Hizmet hattını günde ortalama 10 bin kişinin aradığını, ancak bunlardan sadece 10’unun gerçek vaka olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti.

Hattın gereksiz yere meşgul edildiğinden yakınan İlikhan, "Hattın ücretsiz olması nedeniyle canı sıkılan arıyor. Telefona çıkan personele alakasız konular sorulup, anlamsız şeyler söyleniyor. Hatta küfür edenler de oluyor. Arayanların çokluğu nedeniyle Telekom’dan, 112’yi arayan numaraların listesini istediğimizde bir günde yaklaşık 10 bin kişinin aradığını tespit ettik" dedi.

Gereksiz aramaların önüne geçilebilmesi için arayan numaraların gözüktüğü Caller ID’li telefon kullanılmaya başlanıldığını anlatan İlikhan, "Gereksiz aramaları engellemeye çalışıyoruz. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Birgün kendileri de çok acil ve önemli bir konu için bu numaraya muhtaç olabilir. Böyle bir durumda meşgul çalan bir telefonla karşılaşmamak için, halkımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. İnsan sağlığında saniyelerin bile çok önemli olduğu unutulmamalı" diye konuştu.

ZONGULDAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 17:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?