3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

13 engelliye tekerlekli sandalye

13 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 13 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi.

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Alaborina Restoran'ta gerçekleştirilen törene; Zonguldak Vali Yardımcıları Cemalettin Özdemir, Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, AK Parti Zonguldak milletvekili adayı Özcan Ulupınar, MHP Zonguldak 1 sıra milletvekili adayı İlhami Yılmaz, CHP Zonguldak milletvekili adayı Erol Sarıal ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, katılımın az olmasından dolayı tepkide bulundu.

Şirin, “Bilindiği gibi Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak'ta 1995 yılından beri engellilere yönelik faaliyetler göstermektedir. Bizim yaptığımız faaliyetler kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir. Biz engellilere yönelik başta mesleki eğitim olmak kaydıyla Asma'da bulunan atölyemizde 6 dönem kurs düzenleyerek 120 tane engellimizin tekstil üzerine meslek sahibi yaptık. Hatta şu günlerde bizlerden bu mesleği öğrenip İstanbul, Bursa'da çalışan arkadaşlarımız var. Aynı zamanda bu çalışmalarımız atölyemizde devam etmektedir. 11 tane arkadaşımız aynen burada gelir elde ediyor, ailelerine katkıda bulunuyorlar ve sosyal faaliyet yapmış oluyorlar. Dernek olarak bilindiği gibi geçen yıl ilimizde 750 tane tekerlekli sandalye dağıtarak ilimizdeki engelli tekerlekli sandalye sahiplerinin ihtiyacının çoğunu karşıladık. Ancak tekerlekli sandalye talebi maalesef ne kadar versek de arkası gelmiyor. Gerçekten ilimizde engellimiz çok. Gerçekten ihtiyaç sahibi engellimiz çok olduğu için biz bu sandalyeleri daha önce bir Amerikan Vakfı'ndan temin ediyorduk. Ancak bunla ilişkimizi kesilmesinden dolayı şuanda sandalye talebinde büyük zorluklar yaşıyoruz. Ben bu konuda Zonguldak'taki esnaf arkadaşlarımızın ve siyasi partilerimizin bizlere bu konuda destek vermesini istiyoruz. Bir tekerlekli sandalyenin maliyeti 200 TL, pahalı bir şey değil. Aslinde birlik beraberlik olsa ben inanıyorum ki Zonguldak'ta hiçbir tane tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan kalmaz. Bizler dernek olarak mücadelemizi veriyoruz, inanın ki istediğimiz desteği alamıyoruz. Şuanda salondaki ortamdan da bu belli oluyor. Bir etkinlik yapalım dedik, hem insanlar katkı sağlasın hem de eğlensin ve Urfa'dan sıra gecesi ekibi getirdik. Fazla maliyeti de yok ancak bunların hepsi maddiyatla oluyor. Biz davetiyelerimizi dağıtamayınca karşılığında bir bedel alamayınca çok zor durumda kalıyoruz. Şuanda biz Zonguldak'ta inanın ki bu konuda başta siyasi partiler olmak kaydıyla istediğimiz desteği almış değiliz. Bunun için ben sivil toplum örgütü olarak bir seçim arifesinde daha çok büyük katkı isterdim” dedi.

Ardından konuşma yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir de, “Böyle özel bir günde toplumumuz da hayatın bir gerçeği olan, bizim bir parçamız olan, birlikte yaşadığımız, birlikte paylaştığımız, belki onlara göre biraz daha avantajlı gözüktüğümüz insanlarımızın sorunlarını, dertlerini deşildiği bugün önemli bir gün. Başkanın sitemlerinin tamamı haklı bence, biraz az bile söyledi. Devlet olarak, kurumsal yapı olarak engellilerle ilgili, muhtelif kurumlar, ilgili kurumlar gerekli tedbirleri elinden geldiği kadarıyla alıyor. Sosyal güvenlik kurumları olsun, sosyal hizmetler olsun, İş-Kur olsun, sivil toplum örgütleri olsun, dernekler olsun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olsun engelliler için elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Eğitim sürecinden başlamak üzere onları hayata kazandırmak toplumsal hayatın birer aktif unsuru haline getirmek için gerekli tedbirler zaten alınıyor. Bu mükemmel mi değil ama daha iyiye gitmek için her şey yapılıyor. Her ilimizde yerel katkılar çok önemlidir. Onların ayakta durmaları için. Onlara engelli olduklarını hissettirmemek gerekiyor. Herkesin elinden geleni yapması gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Zonguldak'ta hayırsever bir kadının yaptığı bağışla alınan 13 tekerlekli sandalye, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'nin düzenlediği törenle engellilere teslim edildi. Daha sonra katkıda bulunan hayırseverlere plaketleri verildi.

13 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE
13 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 14:57:00
Güncelleme :14 Mayıs 2011 Cumartesi 17:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?