3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

15 Hektarlık alan kül oldu

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan ve 2 gün sonra kontrol altına alınan orman yangınında 15 hektarlık alan kül oldu.


Edinilen bilgiye göre, dün Alaplı'nın Aşağıdağköyü ve Düzce'nin Yığılca ilçe sınırındaki köylülerin fark etmesiyle öğrenilen Kızıltepe mevkiindeki yangına, ilk müdahaleyi köylüler yaptı. İlk gün 10 hektarlık alana yayılan yangına, bugün sabah saatlerinden itibaren Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen yangın söndürme helikopterleri havadan müdahale etti. Köylülerle birlikte Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndan askerler, Ereğli-Alaplı-Zonguldak ve Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü'nden orman işçileri ile
arazözler de yerden söndürme çalışmalarına katıldı. Kazma-kürekle süren söndürme çalışmalarına, açılan yol bittikten sonra uzatılan 2 kilometre su hortumuyla da destek verildi. Akşam saatlerinde yağan yağmur yangının hızını keserken, ekipler 2 koldan yangını gece saatlerine doğru kontrol altına aldı.
Ereğli Orman İşletme Müdür Yardımcısı İdris Tetik, 2 gün süren yangını kontrol altına almayı başardıklarını belirterek, "Yangın, yıldırım düşmesi sonucu meydana geldi.

10 hektarlık yoğun ormanlık alan ile kısmen tepeyangını gerçekleşti. Şu anda 2 koldan yangını kontrol altına aldık ve söndürmeye devam ediyoruz" dedi.
Yangının ilk gecesinde alevlerin ortasında kalmaktan zor kurtulduklarını anlatan köy sakinleri de, "Alevler 40-50 metreyi buluyordu. Yangın 1 dakika içinde 10 metreye ulaşıyordu. Biz bulunduğumuz yerde biraz daha geç kalsaydık, alevlerin içinde olacaktık" dedi.


Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 09:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?