3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

150 Çocuk evde bakımdan yararlanıyor

Zonguldak’ta 150 çocuk yuvasında kalan 150 çocuğun akrabalarının yanında bakıldığı, 10 çocuğunda koruyucu aileyle kaldığı bildirildi


Zonguldak Sosyal Hizmetler İl müdürü Harun Melemez, Merkez Çocuk Yuvası’nda kalan 150 çocuğun akrabalarının yanında bakıldığını, 10 çocuğun ise koruyucu aileye teslim edildiğini kaydetti. Yuvada şuanda 45 çocuğun kaldığını belirten Melemez, “Bayram tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle yuvada kalan çocuklardan da bazıları aileri tarafından kurumuzca verilen izinle alınıyor. Kurumdan ayrılarak bayramı yakınlarının yanında geçiriyorlar. Kalan çocuklarda yuva görevlilerimiz tarafından bayramda, lunapark, sinemaya götürülürken, kentin ileri gelen esnaf ve bürokratlarına ziyaret programları düzenleniyor” dedi.


Koruyucu ailelere bir tek maaş, bir ay çift maaş olmak üzere nakdi yardım yapılıdğını belirten Melemez, “Ailelere aylık nakdi yardım 200 YTL olmakla beraber, çocukların okul, giyim, servis masrafları ve harçlıkları da ayrıca ödeniyor. Her isteyen aileye çocuk verilmiyor. Nasıl aile yuvaya gelip, alacağı çocuğu gözlemleyip, seçebiliyorsa, bizde aileyi inceliyoruz. Şartları da el verirse, geçici olarak çocuğu aileye teslim ederiz. Belirli sürelerde denetleriz. Çocukla konuşuruz. Sıkıntı olduğunda, şiddet veya benzeri olaylar olduğunda aileden geri alırız. Çocuğu geri almamız için çocuğun memnun olup olmadığı önem taşıyor. Bu çocuğa yine kurum bakımına devam ederiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?