3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

16 ton kağıt topladılar

Zonguldak'ta, yaklaşık dört ay önce başlattıkları kampanya ile atık kağıt toplayan lise öğrencileri, 16 ton atık kağıt topladı.

Site Mahallesi'ndeki Atatürk Lisesi öğrencileri, dört ay önce Biyoloji dersinde madde döngüsü konusunu işledi. Biyoloji dersi öğretmeni Ayşegül Papila ile kampanya fikrini oluşturan öğrenciler hazırlıklara başladı. İlk olarak okulun içerisinde bulunan çöp kutularının yanlarına atık kağıt kutuları yerleştiren öğrenciler kampanyayı mahalle sakinlerine de duyurmaya çalıştı. Küresel ısınma ve çölleşmenin önüne geçmek isteyen öğrenciler diğer arkadaşlarını da bilinçlendirerek atık kağıtların çöp kovaları
yerine atık kağıt kutularına atılmasını istedi. Okulun son günlerinde kullanmadıkları kitap ve defterlerini okulun bir odasına yerleştiren öğrenciler burada da çalışma yaparak atık kağıtları koliler halinde muhafaza etti. Mahalle sakinlerinin de destekleri ile atık kağıtların bulunduğu odayı tamamıyla dolduran öğrenciler, bir firma ile anlaşma yaptı. Topladıkları atık kağıtların 16 tonu bulduğunu söyleyen öğretmen Ayşegül Papila, "İlk kez böyle bir çalışma başlattık. Kısa sürede duyurularımız dikkate
alındı. Mahalle sakinleri de atık kağıtlarını bize getirdi. İlk kez böyle bir kampanya yapmamıza rağmen 16 ton atık kağıt, kitap, defter, gazete ve karton toplamayı başardık" dedi.


Toplanan kağıtları okulun giriş kapısına sıralayan görevliler elleri ile taşıdıkları kitapları kamyona yerleştirdi. Atık kağıtların İstanbul'da bir kağıt fabrikasına gönderileceği bildirildi. Öğrenciler ise fabrikaya gönderdikleri atık kağıtların karşılığında temiz kağıt alacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 13:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?