3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

16 yıl sonra imama kavuşan cami

Zonguldak Merkeze bağlı Türkali köyü Karşıköy Mahallesinde bulunan ve 16 yıl sonra imama kavuşan Hatipler Camisi tadilattan geçiriliyor.

Zonguldak merkeze bağlı Türkali Köyü Karşıköy mahallesinde bulunan Hatipler Camii’nde halı altlarına keçe konulurken, duvarlarına karton piyer ve alçı döşemesi yapılıyor. Halktan toplanan para ile 1991’de yapılan ve 2007’de imam atanan Hatipler Camii’nde tadilat başlatıldı. Hatipler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Aydın Duman, dernek tarafından cami içindeki halıların altına keçe konulduğu, duvarlara da karton piyer ve alçı döşendiğini kaydetti.

Cami içerisinin boyanarak yeniden hizmete açıldığını kaydeden Duman, “2007 yılında kurulan Cami Yaptırma Yaşatma Derneği tarafından camide tadilat başlattık. “Camimiz içinde halıların üzerinde ibadetini yapan cemaatimizin dizlerinin acıdığı yönündeki şikayetin ardından halıların altına keçe döşendi. Bozuk olan hoparlörü yenileyerek, eskiyen amfiyi de değiştirdik. Caminin içerisini karton piyer ve alçı aplik yaptırdık. İç kısmı yeni baştan boyayarak hizmete açtık” dedi

Ayrıca Duman, derneğin odasını baştan sona düzenlendiğini, derneğe ışıklı tabela yaptırarak camimizin dışına monte ettirildiğini de kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 15:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?