3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

168. müşteriye hediye

Zonguldak'ta, Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) 168. yıldönümü kutlamaları kapsamında PTT Merkez Müdürlüğü'nde günün anısına 168. müşteriye ödül verildi.

PTT'nin ödülünü alan 168. müşterisi, 16 yıllık PTT emeklisi 61 yaşındaki Sadık Karagöz çıkınca herkes şaşırdı.


PTT Zonguldak Başmüdürü Süleyman Yıldız, 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle hediye verilmesi düşünülen 168. müşterinin PTT eski çalışanı Sadık Karagöz çıkması üzerine çok şaşırdı. İlginç rastlantı karşısında tebrik ettiği Karagöz'ün kulağına torpil olup olmadığını soran Müdür Yıldız, olayın rastlantı olmadığını öğrenince rahatladı. Çok enteresan bir durum olduğunu anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Sanki sır kapısı açıldı.

168'nci kuruluş yıldönümümüz münasebetiyle bugünkü 168. müşterimize pul albümü, PTT'yi simgeleyen şapka ve tişört gibi hediyeler vermek istedik. Müşterimiz 1992 yılında PTT Kilimli Karadon Şubesi'nden emekli Sadık Karagöz çıktı. İşte bu, bizim için çok sürpriz oldu. Hem şaşırdık hem de sevindik"
Eski PTT çalışanı Sadık Karagöz de, yıllarca çalışmasının ardından emekli olduğunu ve bir iş için bugün yine geldiği kurumda ilginç rastlantı sonucu hediye kazanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Karagöz, hediyelerini PTT Başmüdürü Süleyman Yıldız'ın elinden aldı.


KUTLAMALAR
PTT Teşkilatı'nın 168. yıldönümü yapılan çeşitli etkinliklerle de kutlandı. Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. PTT Başmüdürü Yıldız, kurum çalışanlarıyla birlikte Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.
PTT'nin 168. kuruluş yıldönümünü kutlayan Vali Erdal Ata, şöyle konuştu: "PTT Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde de büyük hizmetlerde bulunmuş bir kurum. PTT bankacılıkta yapan bir kuruluş durumuna geldi. İnşallah aynı şekilde çalışmalarınıza devam edersiniz."


Vali Ata'ya çalışmaları hakkında bilgi veren PTT Başmüdürü Süleyman Yıldız da, ülkemizin en köklü kurumlarından olan Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın büyük onurunu yaşadıklarını söyledi.


Osmanlı Devleti'nde ilk posta teşkilatının Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak halkın ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Kuruluşumuz 1840 yılında zor şartlar ve kısıtlı imkanlarda başlattığı hizmet serüveninde daima ülkenin en ücra köşelerine dahi hizmet götürmeyi ilke edinmiş ve bu ilke doğrultusunda 2007 yılı sonu itibariyle yurt sathında 984 PTT merkezi, 2179 PTT şubesi ve 581 PTT acentesi olmak üzere toplam 3744 işyeri ile hizmetlerini sürdürmektedir."


Süleyman Yıldız, PTT'nin teknolojinin tüm yeniliklerinden de yararlanarak özellikle 2004 yılından itibaren yaptığı atılımlarla posta hizmetlerindeki gelişmelerin yanı sıra Türkiye'nin en büyük tahsilat, ödeme, para transferi ve lojistik merkezi olma yolunda güçlü adımlarla ilerlediğini söyledi.


2006 yılında süratli, güvenli ve kaliteli hizmet için çalışmalara hız verildiğini anlatan Süleyman Yıldız, "özellikle iş yerlerimizin yenilenmesi ile hizmetlerin çağdaş mekanlarda verilmesi sağlanarak kuruluşumuzun saygınlığı artırılmıştır. Klasik kamu hizmeti anlayışı yerine müşteri beklentilerini önemseyen, gelişmiş teknolojiyi kullanan modern hizmet anlayışı ile halkımızın gönlündeki yeri güçlendirilmiştir."

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?