3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

2 günde 18 kişi gözaltına alındı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 27 Ocak 2009 tarihinde başlatılan operasyon kapsamında iki günde 18 kişi gözaltına alındı.


Kdz. Ereğli'de dün yapılan operasyonla gözaltına alınan 10 kişi yapılan sorgulamalarının ardından savcılık tarafından emniyette serbest bırakılırken bugün sekiz kişi daha gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Ankara ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri sekiz kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan F.K., K.K. ile G.A.'nın emniyetteki sorgulamaları devam ediyor.
Gözaltına alınan sekiz kişi saat 11.00 sıralarında Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.


Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şenol Azman ile birlikte çok sayıda gazeteci Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek konuyla ilgili bilgi almaya çalıştı. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz tarafından kabul edilen gazetecilere gözaltılarla ilgili detaylı bilgi verilmedi.


Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şenol Azman, gözaltıların Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir dava kapsamında yapıldığını bildiklerini belirterek "İki gazeteci arkadaşımız şu an Ereğli emniyetinde. Biz kendilerinin en kısa sürede serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızın durumunu takip ediyoruz. Gerekirse kendilerine avukat temin edebiliriz. Olay yargıya intikal etmiş durumda. Biz adalete sonuna kadar güveniyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 19:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?