3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

2 heyecanı birden yaşadılar

Zonguldak Belediyesinin desteği ile İstanbul'a gelen 12 işitme engelli, hem İstanbul'u görmenin heyecanını hem de ilk kez duymanın mutluluğunu yaşadı.


Zonguldak Belediyesi'nin çabaları ile yurt dışında faaliyetlerini sürdüren Starkey İşitme Vakfı tarafından Zonguldak'ın mahallelerinde yapılan işitme taramalarında maddi durumu yerinde olmayan işitme engellilere işitme cihazı verildi. İstanbul'a getirilen 12 kişinin işitme cihazı doktorlar tarafından Kabataş Lisesi Feriye Tesisleri'nde düzenlenen törenle teslim edildi. Zonguldak Belediyesi'nin desteği ile otobüsle İstanbul'a getirilen işitme engelliler hem İstanbul'u görmenin heyecanını hem de ilk kez duymanın mutluluğunu yaşadı.

Müge Koçtürk'ün tanıtımıyla İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerini ilk kez gören işitme engelliler, İstanbul Boğaz Köprüsü'nden geçerken İstanbul'u beğendiklerini el işaretleri ile birbirlerine anlattı. İşitme engellilerle birlikte İstanbul'a gelen Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın eşi Sevgi Gonca, İşitme Vakfı'nın yardımını duydukları an hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca bu konuda bir araştırma başlattı.


Araştırma sonucunda 12 kişiye cihazları takıldı. Gerçekten çok hayırlı bir iş ve onların tekrar duyacak olmaları bize mutluluk veriyor. Hep birlikte İstanbul'u Çamlıca'dan seyrettik. Onların İstanbul'u ilk kez görmesi ve yukarıdan bu manzarayı seyretmesi gerçekten bizi çok mutlu etti" dedi.


Tesislerde cihazların takılmasının ardından Moda Resturant'ta, Çınardibi Lions Kulübü yöneticileri ile yemek yiyen işitme engelliler, Çamlıca Semti'nde İstanbul'un tamamını görmenin mutluluğunu yaşadı. İstanbul'u yukarıdan izleyen işitme engelliler İstanbul manzarasında hatıra fotoğrafı çektirdi. İşitme engelliler geldikleri otobüs ile Zonguldak'a döndü.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?