6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

216 başarılı öğrenciye ingilizce kursu

216 BAŞARILI ÖĞRENCİYE İNGİLİZCE KURSU

Türk Eğitim Derneği ve Amerikan Elçiliği İngilizce Eğitim Ataşeliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürürlüğe giren Access Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, maddi imkanları yetersiz ve devlet okullarında okuyan 9. sınıf öğrencisi 216 kişi 360 saat İngilizce dil eğitimi görecek.

Türkiye Eğitim Derneği Zonguldak Vakfı Koleji’nde gerçekleştirilen açılış törenine Amerikan Elçiliği Eğitim Ateşesi Brad Horn, TED Zonguldak Vakfı Koleji Başkanı Burçin Bahadır, okul müdürü ve öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TED Zonguldak Vakfı Koleji Başkanı Burçin Bahadır, İngilizce’nin ortak dil olduğunu vurgulayarak eğitimin önemine değindi. Bahadır, “Başarıya hedeflenip başarmış bir okuluz. Zonguldak için, eğitim için yapabileceklerimizi düşünürken böyle bir proje geldi. Bu projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ardından konuşan Amerikan Elçiliği Eğitim Ateşesi Brad Horn, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu eğitime önem verdiğini söyledi. İngilizce’nin dünya genelinde ortak dil olarak kullanıldığını ifade eden Horn, “Access Sosyal Sorumluluk Programı çerçevesinde bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Her türlü kaynak program çerçevesinde karşılanıyor. Uluslar arası dil İngilizce’dir. Avrupa Birliği, ana dil olarak İngilizce’yi kabul etti. Önde gelen firmalar ana dil olarak benimsenmiş durumdadır. Daha iyi varabilmek için birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.

Zonguldak’ta da aile geliri bin ila bin 500 TL arasında olan toplamda 24 öğrenci İngilizce eğitimine katılacak. Açılış töreninde katılım sertifikalarını Eğitim Ateşesi Brad Horn’dan alan öğrenciler 360 saat İngilizce eğitimi gördükten sonra yine sertifikalandırılacak.

216 BAŞARILI ÖĞRENCİYE İNGİLİZCE KURSU
216 BAŞARILI ÖĞRENCİYE İNGİLİZCE KURSU
216 BAŞARILI ÖĞRENCİYE İNGİLİZCE KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 18:17:00
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 18:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?