6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

29 saat sonra gelen mutluluk

29 SAAT SONRA GELEN MUTLULUK

Zonguldak'ta, tavan göçmesi sonucu mahsur kalan ve 29 saat sonra kurtarılan madencinin sağlık durumu iyiye gidiyor. Madenci Çetin Kara'nın sol ayağında kırık olduğu belirlendi.

İnağzı Mahallesi Askeritepe mevkiinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükten 39 yaşındaki maden işçisi Çetin Kara, 29 saat sonra çıkarıldı.

Saatler sonra gün ışığını gören Kara, kendisini bekleyenlerin ıslık ve alkışları eşliğinde ambulansa taşındı. Yaralı madenci, Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yetkililer, kalp damar cerrahi, ortopedi, beyin cerrahi, üroloji, plastik cerrahi uzmanlarının hastayı müşahade altına aldığını belirtti. Yaralı madenci Kara'nın sol ayakta 2-3-4 ve 5. parmaklarında ve sol ayak bileğinde kırık olduğu belirtildi. Olay yerinden hastaneye hipotermi (düşük vücut ısısı) nedeniyle 34.3 derece vücut ısısıyla gelen Kara'nın vücut ısısının 36 dereceye yükseltildiği belirtildi.

Hipotermi nedeniyle hayati tehlikesi ortadan kalkan Kara'nın hastaneye yatışının yapıldığı ve ayağının sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 17:40:01
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 18:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?