4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

3 öğrenci gözaltına alındı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 3 öğrenci yaralanırken, 3 öğrenci de gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi'nde, gazeteyle birlikte bildiri dağıtmak isteyen sol görüşlü öğrencilerden biri, başına poşu takarak Kürtçe konuşmaya başladı. Gazeteyi almak istemeyen öğrencilerden R.K. (18), N.A. (22), H.Ç. (18), diğer öğrenciyi Türkçe konuşması konusunda uyardı. Bunun üzerine öğrenciler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 15-16 kişilik grup, kendilerini uyaran 3 öğrenciyi dövdü. Yüzüne kaynar çay dökülen öğrencilerden N.A, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Ereğli Emniyet Müdürü Esat Bitnel, kavga sonrası fakülteye giderek, olay hakkında bilgi aldı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ereğli Şubesi yetkilileri, kendilerine başvuran sol görüşlü 3 öğrenciyi daha sonra polise teslim etti. Gözaltına alınan 3 öğrencinin sorgulamalarının devam ettiği bildirildi. 

Darp edilen diğer öğrenciler, aynı grubun daha önce de okulda gazete ve bildiri dağıttıklarını ve fakülte yönetiminin bu duruma sessiz kaldığını iddia etti. Polis, kavgayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 18:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?