3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

30 kilometreye trafik polisi

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde Ramazan Bayramı öncesinde Türkiye genelinde İl Emniyet Müdürlükleri ve otobüs firma temsilcileri bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.


Zonguldak Belediyesi 100. Yıl Otobüs Termali'nde yapılan toplantıya Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Arslan İlkyaz, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Erdal Akbıyık, Terminal Müdürü Özkan Cakat ile otobüs firmaları temsilcileri katıldı.

Bayramda trafik kazaları ihtimal ve oranlarının tartışıldığı toplantıda konuşan Arslan İlkyaz, tedbirler alındığını ve firma temsilcilerinin de toplu taşımada herhangi bir üzücü olay meydana gelmemesi için ortaklaşa toplanarak görüş birliği için toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her 30 kilometrede ekiplerin görev alacağını ve sivil görevlilerin de trafiği denetleyeceğini belirten İlkyaz, şunları söyledi: "Bayram süresince ilimize geliş gidişlerde toplu taşımacılıkta herhangi bir müessif olaya meydan vermemek kaza olmaması için her tedbirleri almak yönünde ortaklaşa ne yapabiliriz tedbir olarak aldığımız çalışmaların üzerine sizin görüşleriniz var ise onları değerlendirmek ve böylelikle bayram ziyaretine gelen vatandaşlarımızın burunlarının kanamadan gitmek istedikleri yere gitmelerini gelmek istedikleri yere gelmelerini sağlamak bizim birinci amacımız.

Her 30 kilometreye bir ekip düşecek kadar planlarımızı yapıp tedbirleri aldık ve görev alan ekiplerimiz güzergahlarda çalışıyor. Bunun dışında sivil görevlilerimiz yine denetleyici görevlilerimiz sürekli yollarda olacak. Hem il bazındaki görevlilerimiz hem de Emniyet Genel Müdürlüğü ve bakanlığımızın illere göndermiş olduğu görevliler bayram süresince trafik akışını denetleyecekler."


İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Erdal Akbıyık ise, bayramda profesyonel olmayan ve trafikte hata yapma riski olan insanların olabileceğini ifade ederek firma temsilcilerinden bayramda daha hassas davranmalarını istedi. Bayramda profesyonel olmayan ve trafikte hata yapma riski yüksek insanlar olacağını belirten Akbıyık, şöyle konuştu: "Bayram döneminde bu konuda biraz daha hassas davranılırsa yoğunluk içerisinde kaza yapma ihtimalleri ve oranlarının önemli ölçüde düşeceğini
değerlendiriyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 18:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?