3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

30 kişinin sorgusu sürüyor

Zonguldak'ta, polisin yaptığı operasyonla Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu ve TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in de aralarında bulunduğu 30 kişinin sorgusu sürüyor.


Ankara'ya yapılan şikayet üzerine Zonguldak emniyetinin gece başlattığı operasyonla Kdz. Kamyon Kooperatifi binası, Karadeniz Ereğli Belediyesi ve TSO binası aranmış, aramalar sonucunda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Kdz Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz ve Kdz. Ereğli Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Metin Turan'ın da aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alınmıştı. Bazı kişilerin serbest bırakıldığı belirtiliyor.


İDDİALAR
Şahısların, "çıkar amaçlı örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, adam öldürmek, adam kaldırmak, tefecilik, ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk ve usulsüzlük" gibi suçlardan gözaltına alındığı öğrenildi. İş adamı sıfatı ve tefecilik yaptığı iddia edilen yaklaşık 30 kişinin sorgulaması sürüyor. Sorgulamanın şahısların ifadeleri doğrultusunda sürebileceği belirtiliyor.


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli önümüzdeki yerel seçim için yeniden aday gösterilmişti. Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu'nun oğlu Muhammed Likoğlu, amcası Hüseyin Likoğlu'nu (49) tabancayla ateş ederek öldürmüştü. Muhammed Likoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Öte yandan, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir süre önce gözaltına alınan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin T., çıkarıldığı mahkeme tarafından ceza evine gönderilmişti.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 18:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?