3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

31 saat ölümü bekledi

Zonguldak'ta kaçak olduğu iddia edilen maden ocağındaki göçük altında kalan işçilerden Ahmet Koçaklı, yaklaşık 31 saat sonra kurtarıldı. 

Zonguldak'ın Gelik beldesindeki ocakta meydana gelen göçük altında kalan 3 işçiden Aşkın Balık 8.5 saat sonra canlı olarak, Aşkın'ın ağabeyi Murat Balık da 25 saat sonra ölü olarak çıkarılmıştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) Tahlisiye ve Kurtarma ekiplerinin yanı sıra, çevredeki özel maden ocaklarında çalışan işçilerin de yardımıyla sürdürülen kurtarma çalışmaları sonucunda göçük altında bulunan Ahmet Koçaklı, yaklaşık 31 saat sonra yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Çalışmalar esnasında devam eden göçük nedeniyle sesi duyulmasına rağmen güçlükle ulaşılan Ahmet Koçaklı, göçüğün durdurulabilmesi ile ocak içerisinden çıkarılabildi. Ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Koçaklı'nın sağ ayağında kırık olduğu ve boyun bölgesinden darbeler aldığı öğrenildi.
Gece gündüz ocak başında kurtarma çalışmalarını umutla izleyen Ahmet Koçaklı'nın yakınları, ocaktan dışarı çıkarılması ile büyük mutluluk yaşadı. Evli ve 5 çocuk babası olduğu öğrenilen Koçaklı'nın eşi Feride Koçaklı ise sevincini gözyaşları arasında dua ederek yaşadı. 

Maden işçisi Murat Eyinesiloğlu, sabah saatlerinden itibaren aralıksız çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, "Büyük bir göçüktü. Ocağın altına çökmesinden, alanın dar olmasından önceki madenci işçisini kurtaramadık. Daha sonra alanı genişlettik. Son arkadaşımızı daha rahat aldık" dedi. 

Kurtarma çalışmaları sonrası polis ocağı mühürlerken, ocak sahibi E.Ö. ile kurtarılan Aşkın Balık ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 01:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?