6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

33 yıl sonra emekliye ayrıldı

33 YILDIR AYNI KÖYDE İMAMLIK YAPAN MUSTAFA UZUN EMEKLİYE AYRILDI

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Güdüllü Köyü Merkez Cami de, 33 yıldır görev yapan İmamı Mustafa Uzun, emekliye ayrıldı. İmam Uzun, düzenlenen veda programıyla köyden uğurlandı.

Güdüllü Köyü’nde, Merkez Camii imam-hatibi Mustafa Uzun, 33 yıldır yaptığı imamlık görevinden ayrıldı. Emekliye ayrılan Uzun, düzenlenen veda programıyla köyden uğurlandı.

Veda programına Çaycuma İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Mustafa Uzun ve bölgede görev yapan imam, müezzin ve din görevlileri katıldı. Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasidelerin yer aldığı programda, Pınar İlahi Grubu üyelerinden Ahmet ve Muharrem Aydın kardeşlerin “Kadir Mevlam” ilahisi büyük beğeni topladı. Program sonunda konuşma yapan İlçe Müftüsü Demirtaş, “Güdüllü Köyü’nde 33 yıl, toplamda ise 37 yıl din görevi olarak çalışan hocamızın aramızdan ayrılacak olmasının hüznünü yaşıyoruz. 33 yıl aynı yerde görev yapmak geçekten çok zordur. Mustafa Uzun, bu kadar süreyi boşa geçirmemiş, hizmet üretmiş ve sizleri çok sevmiş. Bu gün burada böyle bir davet programı tertiplemiş olması ve sizlere ikram ediyor olması, sizi sevdiğinin bir işaretidir. Hizmetlerin hepsi Allah rızasına yönelik olduğu müddetçe çok değerlidir ve ibadettir. Din hizmeti de böyledir. Din adamı, toplumu ve kalpleri manevi hastalıklardan yıkayan kişidir. Ölüden çok dirileri yıkar. Ölüleri de yıkamak çok şerefli bir hizmettir, sonuçta insandır. Din görevlilerimiz, sosyal hizmet uzmanı gibi çalışan, iyilik insanlarıdır. Sevinçli, üzüntülü günlerinizde hep yanınızdadır. Çocuklarımıza en güzel dini bilgileri verirler. Yetişkinleri eğitirler. Din adamlarının topluma verdiği hizmet ve manevi coşkuyu, maddi değerle ölçecek bir kıstas henüz bulunamamıştır” dedi.

Yapılan duadan sonra emekli imam-hatip Mustafa Uzun cami cemaati ile vedalaşarak köyden ayrıldı.

33 YILDIR AYNI KÖYDE İMAMLIK YAPAN MUSTAFA UZUN EMEKLİYE AYRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 17:43:02
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 23:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?