3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

34 yıl önce bir Alman kaçırmıştı

Almanya'ya 34 yıl önce ailesi ile gelen ve Alman bakıcısı tarafından kaçırıldığı ileri sürülen Filiz Erfurt, tanımadığı ve sadece ismini hatırladığı babasına mektup gönderdi. 

Kaçırıldığı Alman bakıcısı tarafından 34 yıl önce Alman bir aileye verildiğini ileri süren Filiz Erfurt, yıllardır görmediği ve ismini bile hatırlamakta zorlandığı babasını bulmaya çalışıyor. Mayıs ayında Türkiye'ye gelen kendisi gibi gurbetçi olan Zonguldaklı Ayşe Bektaş'tan yardım isteyen Filiz Erfurt, babasına ulaştırılmak üzere bir mektup yazdı. Filiz Erfurt'un verdiği mektupla Zonguldak'a gelen, Ayşe Bektaş, yetkililerden yardım istedi. Erfurt'un babası olarak bildiği Mustafa'nın kızını aramaya başlayınca Alman hükümeti tarafından sürüldüğünü ileri süren Bektaş, "Filiz bana mektubu vererek, 34 yıl önce ailesi ile geldiği Almanya'da bakıcısı tarafından kaçırılarak ailesinden koparıldığını söyledi.
 
İsmini Mustafa olarak hatırladığı babasının da kendisine ulaşmaya çalıştığını fakat bu çabaları nedeniyle Almanya hükümeti tarafından Türkiye'ye sürüldüğünü kaydetti. Filiz şuan evli ve 3 çocuğu bulunan Filiz, Almanya'da oyun oynarken düştü ve felç geçirdi. Burada Mikail isimli Alman vatandaşı Türk ile evlendi. Çocuklarının yurtta şiddete maruz kaldığını, 65 yaşındaki kişinin çocuğuna tacizde bulunduğunu, çocuklara zorla domuz eti yedirildiğini anlattı. Babasının sadece Zonguldak'ta yaşadığı ve isminin ise Mustafa olduğunu biliyor. Annesinin ise ismini, resmi dahi hiç görmemiş. 34 yıldır özlem çeken Filiz'e elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım" dedi. 

Yazdığı mektupta Almanya'da yaşadıklarını ve başına gelenleri anlatan Filiz Erfurt, kendisine ve çocuklarına yapılanların hesabının sorulmasını istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 13:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülden ışık IP: 78.175.231.xxx Tarih : 28.06.2008 12:28:08

inşallah bulur ve kavuşurlar...çok zor köklerinden koparılmak ve öylece yaşamaya çalışmak..