7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

35 köyle ulaşım kesildi

ZONGULDAK'TA 35 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 35 köy yolu ulaşıma kapanırken, il merkezine bağlı 5 mahalle ve 40 köye elektrik verilemiyor.

Zonguldak kent merkezinde yağmur etkili olurken, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı bildirildi. Zonguldak-Ankara ve Zonguldak-İstanbul karayollarında yoğun kar ve sis nedeniyle trafik zaman zaman kontrollü olarak sağlanıyor. Karayollarında zincirsiz araçların geçişine izin verilmezken, karayolu boyunca küçük çaplı birçok heyelan meydana geldi. Alarma geçen polis ve Karayolları ekipleri, yol açım çalışmalarını sürdürüyor.

35 köy yolu da kar ve tipi nedeniyle ulaşıma tamamen kapandı. Aniden bastıran kar nedeniyle birçok enerji nakil hat ve direkleri zarar görürken, merkez ilçeye bağlı 5 mahalle ve 40 köye de elektrik verilemiyor. İl genelinde sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor. Kesintiler ve kapanan yollar nedeniyle tüm dünya ile bağlantılarının kesildiğini belirten köylüler, "Buralar, şehir merkezlerine yüksek olduğu için her sene buralara erken düşer. Kar başlayınca da yollar kapanır. Ulaşım sağlanamaz, hastane ve

ekmek gibi ihtiyaçlarımızı zor karşılarız. Mahsur kalıyoruz. Dün akşam saatlerinde sulu kar yağışı başladı. Yine sorunlarımız da başladı. Gece elektriklerimiz kesildi, yapıldı, sabah elektriklerimiz geldi ama birkaç saat sonra yeniden kesinti oldu" dediler.

Yaşanan sıkıntılara rağmen köylerde çocuklar kar topu oynamanın tadını çıkardı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 21:28:00
Güncelleme :11 Aralık 2010 Cumartesi 21:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?