3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

35 yıl sonra adım atılıyor

35 yıldır yapılması planlanan Mithatpaşa Tüneli’nin inşaatı için Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca’nın 4 ay önce karayollarına gönderdiği yazıya olumlu cevap geldi.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, 4 ay önce Karayolları Genel Müdürülğü’ne gönderdiği yazıda Zonguldak Kilimli arasını 10 dakikaya düşürmesi beklenen Mithatpaşa Tüneli inşaat çalışmalarının başlatılabilmesi için yatırım programına alınmasını istemişti.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan adına Zonguldak Belediyesi’nin talebine yanıt veren Genel Müdür Yardımcısı İhsan Akbıyık, Mithatpaşa Tüneli’nin 2009 yılı yatırım programına alınması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Zonguldak -Kilimli -Çatalağzı güzergahında tıkanan ulaşım ve şehir içini felç eden trafik sorununun çözümü için alternatif yol arayışları arasında yer alan Mithatpaşa Tüneli projesi ile ilgili yazı, projenin yeniden raflardan indirilmesi umutlarını arttırıyor.

Genel Müdür Yardımcısı İhsan Akbıyık imzalı yazıda; “Bahsi geçen Mithatpaşa Tüneli, Zonguldak –Çatalağzı il yolu üzerinde olup, söz konusu güzergah 2009 yılı ihale programında değerlendirilecektir” denildi.

Gelen cevaptan son derece memnun olduklarını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, “Zonguldak’ın trafik sorunu için alternatif yol ve tünel projelerinin hayata geçirilmesi gerekir. Mithatpaşa Tüneli konusunda 35 yıldır maalesef bir adım atılamamış. Karayolları Genel Müdürlüğümüzü bu konuda bilgilendirip çalışma yapılmasını istedik. Bize gelen yazıda 2009 yılı içinde ihale programına alınması için çalışma yapılacağını öğrendik. Bu önemli bir aşama. Yatırım programına alınarak proje ihalesinin bir an önce yapılması için çalışacağız” dedi.

Ayrıca Gonca, karayolları genel müdürlüğü idareci ve yöneticilerine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 16:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?