7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

4 bin 425 öğrenci kep attı

ZKÜ’DE MEZUNİYET TÖRENİ

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) mezuniyet töreninde üniversiteli öğrenciler kep attı.

ZKÜ 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Diploma Töreni Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirildi.

Törende 4 bin 425 öğrenci diplomasını aldı. Mezun olan öğrencileri aileleri yalnız bırakmadı. Törende konuşan ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Zonguldak, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey Meslek Yüksekokulları’ndan ve Zonguldak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan 2 bin 863 ön lisans öğrencisi mezun olduğunu ve ayrıca Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen-Edebiyat, Tıp, Ereğli Eğitim Fakültesi ve Zonguldak Sağlık Yüksek Okulu’ndan bin 391 lisans öğrencisi ve Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri Enstitüleri’nden 162 yüksek lisans öğrencisi ve 9 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 4 bin 425 öğrencinin mezun olduğunu açıkladı.

Mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar dileyen Bektaş Açıkgöz, “Yaşamınızın yeni bir döneminde, size ailelerinizle birlikte öncelikle sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Yaşamınızı planlarken, kendi ailelerinizi kurarken, iş yaşantınızı kurarken kısa vadeli düşünmeyiniz. Gün bilim ve teknoloji günüdür. Biz daha çok bilimsel çalışma yapmaya, daha çok insanımızın beyninden yararlanmaya mecburuz. Daha çok insanımızın yaratıcılığından yararlanmak zorundayız. Bizim ülkemiz çok değerlidir. Türkiye Cumhuriyeti çok değerlidir. Bizim ülkemizin sınırları başkaları tarafından cetvelle çizilmemiştir. Ülkemizin her karışında şehitlerimizin kanı vardır. Ülkemizin insanı, kadını-erkeği, doğulusu-batılısı, kuzeylisi-güneylisi Atatürk’e inanmış ve Cumhuriyet devrimlerini yaparak çağdaş dünyada yerini almıştır. Küreselleşen dünyada kendilerini diğer insanlardan ve uluslardan ayrıştırmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidirler ki Türk Ulusu, 1920’lerde dedelerinin, ninelerinin ve Mehmetçiklerimizin size attığı tokat ile kurduğu bağımsız, demokratik laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacaktır. Şehitlerimizin kanı ile sulanan ülkemizin her karış toprağında şanlı bayrağımız sonsuza dek dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen-Edebiyat Matematik Bölümü Öğrencisi Hanife İşal üniversite birincisi, ZKÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Ekrem Savaş üniversite ikincisi ve Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Tuğçe Kaya ise üniversite üçüncüsü oldu. Dereceye giren okul birincisi Hanife İşal’a ödülünü Zonguldak Vali Vekili Mehmet Öksüz, okul ikincisi Ekrem Savaş’a ödülünü Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, okul üçüncüsü Tuğçe Kaya’ya ödülünü ise Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref verdi.

Daha sonra fakültelerinde ilk üçe giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildi. Törenin ardından öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya attı. Törene belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenci velileri katıldı.

ZKÜ’DE MEZUNİYET TÖRENİ
ZKÜ’DE MEZUNİYET TÖRENİ
ZKÜ’DE MEZUNİYET TÖRENİ
ZKÜ’DE MEZUNİYET TÖRENİ
ZKÜ’DE MEZUNİYET TÖRENİ
ZKÜ’DE MEZUNİYET TÖRENİ
ZKÜ’DE MEZUNİYET TÖRENİ
ZKÜ’DE MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 19:51:02
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 20:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?