3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

4 bin 850 imza toplandı

Kampanyayı değerlendiren Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Zonguldak halkının kampanyaya gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek, Memur-Sen'in kurulduğu günden beri halkın değerlerini savunan, halkın duygularına tercüman olan sendikacılık anlayışını benimsediğini, bu bağlamda halkın demokratik ve sivil toplum yoluyla gösterdiği haklı tepkinin hükümet ve gerekli merciler tarafından dikkate alınması gerektiğini belirtti. 

İsrail'in Filistin ve Lübnan'ı işgalinin basit bir asker kaçırma olayı olmadığını, bunun aysbergin görünen yüzü olduğunu ifade eden Aşkar, bu olayın daha önceden ABD, İsrail ve İngiltere tarafından planlanan organize bir işgal olduğunu öne sürdü. Aşkar, bu olayın Büyük İsrail Projesi kapsamında sırasıyla Suriye, İran ve daha sonra da Türkiye'yi kapsayacak bir işgal hareketinin başlangıcı olduğunu ileri sürerek, başta hükümet olmak üzere herkesin bu sinsi gelişmeler karşısında uyanık olması gerektiğini kaydetti. 

ABD ve emperyalist batı devletlerinin tarih boyunca "Demokrasi ve özgürlük götüreceğiz" diye işgal ettikleri bölgelere kan, gözyaşı ve zulümden başka bir şey götürmediklerini öne süren Aşkar, "Bunların en büyük özelliği işgal ettikleri bölgeleri "böl-parçala-yut" taktiği içerisinde karıştırarak bir daha biraraya gelemeyecek şekilde bölmek ve yıllarca birarada yaşamış insanları birbirlerine öldürerek kendilerinin sömürgeci planlarını uygulamaktır. Bunun örneklerini Hindistan'da, Afganistan'da, yakın zamanda Irak'ta, Filistin'de görmek mümkündür" dedi. 

Memur-Sen'in halkın değerlerine sözcülük yaptığını belirten Aşkar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet sendikacılığı anlayışıyla hareket edeceklerini, toplumsal mutabakat ve ülkenin huzurunu her zaman ön planda tutacaklarını ifade etti. Filistin davasına gösterdiği yakın ilgiden dolayı tüm Zonguldak halkına teşekkür eden Aşkar, "Bu zulmün devam etmesi durumunda sokaklara ineceğiz ve Zonguldak'ta büyük bir miting düzenleyeceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 17:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?