3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

5 kişi mantardan zehirlendi

Zonguldak'ta 5 kişilik aile yedikleri mantar yemeğinden zehirlenerek hastanelik oldu.
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde mantar yemeği yiyen Hasan İnce (60), eşi Güler İnce (51), oğlu Fazıl (32) gelini Gülsüm (27) ve torunu Salih Enes İnce (4) mide bulantısı şikayeti ile Devrek Devlet Hastanesi'ne müracaat etti.

Yapılan ilk müdahalenin ardından zehirlendikleri belirlenen şahıslardan Hasan ve Güler İnce çifti Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Fazıl İnce Zonguldak Devlet Hastanesi'ne, Gülsüm ve oğlu Salih Enes İnce ise ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hasan ve Güler İnce çifti taburcu edilirken diğer 3 kişinin tedavileri sürüyor.

Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılcık, diğer 3 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek şöyle konuştu: "Fazıl İnce, Zonguldak Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Ünitesi yoğun bakımında, Gülsüm İnce ZKÜ Üniversitesi Anestezi Ünitesi yoğun bakımında, 4 yaşındaki çocukları Salih Enes İnce de Çocuk Servisi yoğun bakımında tedavi altında tutuluyor. Hastalarla ilgili ilk bulgu mantardan zehirlendikleri yönündedir." Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 16:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?