3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

50 eczacı anahtar bıraktı

ZONGULDAK'TA ECZACILAR ANAHTAR BIRAKTI

Zonguldak'taki eczacılar, 220 anahtarı Zonguldak SGK İl Müdürü Muharrem Demirci'ye teslim etti.

Türk Eczacılar Birliği tarafından alınan eylem kararının ardından Zonguldak'taki 50'ye yakın eczacı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

17. Bölge Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Sema Karagülle, SGK'nın kendilerini devletin kasası yapmaya çalıştığını iddia ederek, "Bugün anahtarlarımızı onu çok isteyen SGK'ya bırakıyoruz. İşte Bu SGK'nın reçete onay sistemi çalışmıyor. İşte bu SGK hekimin yazdığı, bizim verdiğimiz, hastamızın kullandığı reçetenin bedelini ya

eczacıya ya hastaya ödettiriyor. İşte bu SGK, tüm ilaçları aynı torbaya koyup, 'En ucuzunu seç yoksa parasını ödersin' diyor. İlaçta tombala çektiriyor. İşte bu SGK eczanelerimizin kapanmasını önemsemiyor. İşte bu SGK hasta sağlığına vergilerimizden ödediği bedele 'Bütçe açığı' diyor. Sonra da 'Çok açık verdim' diye hastalarımızın muayene ücretini artırıyor. Birinci basamağa muayene ücreti koyuyor. Bizi de devletin kasası yapmaya çalışıyor" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından eczacılar, SGK İl Müdürü Muharrem Demirci'nin makam odasına çıkarak, kutu içerisine koydukları 220 anahtarı teslim etti. Anahtar teslimi sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. SGK İl Müdürü Demirci, anahtarları teslim alırken, "Zonguldak'ın en zengin insanı ben oldum" derken, Başkan Sema Karagülle de, "Borçlarımızı da ödersiniz" dedi. Demirci'nin "Borçlarınızı da öderiz" sözleri gülüşmelere neden oldu. Demirci, hastaların mağdur olmayacağına inandığını belirterek, sorunların

gerekli yerlere iletileceğini söyledi. Eczacılar Odası Başkanı Sema Karagülle ise, "Gereken önlemleri aldık. 3 tane nöbetçi eczanemiz açık olacak. Amacımız hastaları mağdur etmek değildir. Bu bir uyarı eylemidir" dedi.

ZONGULDAK'TA ECZACILAR ANAHTAR BIRAKTI
ZONGULDAK'TA ECZACILAR ANAHTAR BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 15:39:00
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 17:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?