3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

50 kişi hastanelik oldu!

Zonguldak'ta, yaklaşık 50 kişi, zehirlenerek hastane ve dispanserlere müracaat etti.

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde, evlerde ve yurtta kalan 17-22 yaş arasındaki gençler, kusma, bulantı ve ishal şikayetleriyle dün akşam Zonguldak Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Zehirlendikleri anlaşılan gençlere müdahale yapıldı.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, hastaneye benzer şikayetlerle müracaat eden genç sayısını 17, gündüz dispanser, sağlık ocağı ve hastane polikliniklerine müracaatta bulunan hasta sayısının 30'u aştığını tespit etti. Vatandaşlar, Kozlu'da süren alt yapı çalışmaları nedeniyle kanalizasyon suyunun şebeke suyu ile karışması sonucu zehirlendiklerini ileri sürdü. Polis de yaptığı incelemede su üzerinde duruyor.

Zonguldak Devlet Hastanesi doktorları olayın besin zehirlenmesinden kaynaklandığını açıkladı. Ortak bir kaynak bulamadıklarını ifade eden doktorlar, "Hastanemize gündüzden itibaren peyderpey olarak 11 yüksek öğretimde okuyan kız öğrenci, kusma, bulantı ve ishal şikayetlerinden gelmiştir. 7'si yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edilmiş, 4'ü izlenimimiz altında bulunuyor. Bu 4 hastanın sağlık durumları iyi. Onları da tedavinin tamamlanmasının ardından göndermeyi düşünüyoruz. Şu an her şey normal. Besin zehirlenmesi olarak gözüküyor. Bölgesel, küçük bir olaya benziyor. Ancak ortak bir yemek, ortak bir kaynak bulamadık. Arkası gelecek gibi durmuyor. Bir su zehirlenmesi ve salgın söz konusu değil."

Mevsim nedeniyle bu tür olaylar olabileceğini anlatan doktorlar, "Bundan sonra da olacaktır. Çünkü, son bir hafta hava çok güzeldi. Pikniklere çıktılar, çeşitli besinleri yediler. Bundan sonra besin zehirlenmelerini beklemek normal. Önemli olan ortak bir kaynak olup, toplumsal bir sorun olup olmamasıdır. Şimdilik böyle bir sorun görülmüyor. Sudan olsa daha büyük bir salgın olur. Çok daha yaygın olur. Şu ana kadar 11 öğrenci geldi. Bunların dışında tek tük gelenler oldu. Polikliniğe de gelen olmuş. Bunlar bir salgını ya da gruplaşmayı göstermiyor" dediler. Yapılan tedavinin ardından yatan 4 hastanın da gece ilerleyen saatlerde taburcu edildiği öğrenildi.

Zonguldak Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Bircan ve Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de hastaneye gelerek durum hakkında bilgi aldı. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sudan örnek alınacağını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 09:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?