3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

50 yıl gecikmeli hizmet

 

Zonguldak'ta 50 yıl sonra parke döşenen yola mahalleli, mahalle girişine dev pankart asarak teşekkür etti.


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin ilk yerleşim yeri olan Çay Mahallesi'nde bulunan eski adı Sıracevizliler Caddesi'nde 50 yıl önce açılan yola yıllar sonra parke döşenmeye başlanınca mahalle sakinleri mahalle girişine astığı dev pankartla Belediye Başkanı Mithat Gülşen, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Mahalleli, 50 yıldır yolun hasretini çektiklerini ifade ederken, kendilerini hatırlayan Belediye Başkanı Mithat Gülşen'e yanlarında olduklarını göstermek istediklerini ifade etti. Yıllardır yol hasreti ile yaşadıklarını kaydeden 56 yaşındaki Fatma Akyol, "Yolumuz çok tozuyordu. Balkona çıkmayı bırakın, çamaşır bile asamıyorduk. Yıllardır yol hasreti ile yaşıyorduk. daha önceki dönemlerde bir çok belediye başkanına gittik. Yolumuzun yapacakların ısöylemişler, ama bir türlü yolun yapıldığını görmemiştik. Son olarak da şimdiki başkana gittik. Yapacağını söyledi. Aradan 3 sene geçti. Halen daha yolumuza başlanmadı. Artık umudumuzu kesiyorduk. Bu hafta yol çalışmalarına başlandığını görünce bizde kendisine jest yaptık. Başkan Glüşen'in resmi ve mahallemizin teşekkürünün bulunudğu dev bir pankartı mahalle girişimize astık. Çok mutluyuz. Sonunda yolumuz oldu" diye konuştu.


BAŞKANDAN MAHALLELİYE TEŞEKKÜR


Yolda inceleme yapan Belediye Başkanı Gülşen'de, mahalleye pankart için teşekkür etti. Yapılan hizmetin değerini bilen insanların böyle girişimlerde bulunmaları kendilerini daha da şevklendirdiğini ifade eden Gülşen, 6 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan hıdrellez şenliklerine kadar yolu tamamlayarak, trafiğe açmayı hedeflediklerini kaydetti. 570 metre uzunluğundaki yola yaklaşık 5 bin metrekare parke ve tretuvar taşı döşeneceğini belirten Gülşen, "İlk yerleşim yerlerinden olmasına rağmen yolun alt yapısı bile yapılmamış. Parte ve tretuvar çalışmalarımızı tamamlayarak, yolu hıdırellez şenliklerine kadar açmayı hedefliyoruz. Yolumuzu trafiğe açtıktan sonra diğer eksiklerini de yavaş yavaş tamamlayacağız. Halkında yapılması için büyük destek ve ilgisini gördük. Buda hizmetimizin zamanının ve yerinin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Hedefimiz böyle aciliyet teşkil eden cadde ve sokaklara gerekli hizmetleri vermektir. Belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile birlikte bu tür, güzel hizmetlere imza atmamız nedeniyle mutluluğumuz ve huzurumuz daha da artarken, hizmet götürdükçe ilçemizin daha da artan güzelliği sevincimizi katlamaktadır" dedi.


Ayrıca Başkan Gülşen, parke taş üretim tesisleri bulunması nedeniyle alt yapı ve yol hizmetlerinde daha düşük maliyetlerle, en kaliteli hizmeti götürdüklerini de vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 12:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nilüfer eyican IP: 78.180.27.xxx Tarih : 23.04.2008 13:46:00

filyos öteyüz mahallesi temel inşaat blokları önündeki ve arkasındaki yolda birgün yapılır inşallah. bloklar yapılalı otuz yıl olmuş yola mıcır bile dökülmemiş ,turizime açılacağı söyleniyor .tarihi kalenin az ötesinde çevre görüntüsü harabe bakımsız bu haliyle turizime açılırsa mutlaka turist patlaması olur. kaleyi görmeye değilde 30 yıldır el sürülmemiş bu görüntüyü görmek için .burayada bir el atıp görüntü kirliliği ortadan kaldırılsa tabii filyos ateş tuğlada o virane görüntüsünü bir kamufule etse doğanın tüm güzelliği arasından çirkilik abidesi olarak fışkırıyor .