3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

56 minyatür yaptılar

Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan dünya kültürüne katkı sağlamış yapıtların minyatürlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Osman Ekşi, öğrencilerin İstanbul gezisini hak ettiklerini belirtti.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Ereylin Alış Veriş Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen minyatür sergisine Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Ereğli Müftüsü Osman Aydın ve davetliler katıldı. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi öğrencilerin hazırladıkları minyatürlerle yakından ilgilenerek öğrencilerden eserler hakkında bilgi aldı. Minyatür sergisinde bulunan eserleri beğenen Ekşi, öğrencilerin İstanbul gezisini hak ettiklerini ve kaymakamlığında bu konuda yardımcı olacağını söyledi. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin güzel bir çalışma yaptıklarını söyleyen Ekşi, “Dünya kültür eserleri miraslarını burada insanlar yakında gördüler. İnsanlar burada bu minyatürleri görerek gerçeklerini de görmek isteyecekler. Bu öğrencilerimiz Türkiye'deki eserleri en kısa zamanda görmeleri konusunda yardımcı olalım. Belki bir İstanbul turunu hakkettiler” dedi.


İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin 56 minyatürü 1 ayda 250 öğrenci tarafından hazırlandı. Gerçekleştirilen minyatür sergisi vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 15:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?