3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

7. Ödüllü Matematik Yarışması

OYAK Çimento ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen matematik yarışması, 15 Kasım 2008 tarihinde OYAK grubunun bulunduğu 17 ilde başlayacak.


Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Ünye Çimento Genel Müdürü İbrahim Keretli, OYAK Grubu şirketlerinin ilk olarak 2003 yılında "Hayat Matematiktir" sloganı ile düzenlemiş olduğu Liselerarası Matematik Yarışması'nın bu yıl 7.'sinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Keretli, "Başlangıçta 5 il ve 107 okul ile başlayan yarışmalarımız bu yıl 12 OYAK iştirakinin katılımı ile toplam 17 ile yayılmıştır. Bu illerde ev sahipliğini OYAK iştiraki olan Adana Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Mardin Çimento,
OYAK Beton, Renault Mais, Erdemir, Ermaden, Erbor, Hektaş ve Tukaş yapacaktır. Son 6 yılda bu yarışmalara toplam bin 472 okul ve 5 bin 912 öğrenci katılmıştır. Bu yıl ise 1. etap sınavımıza 488 okul ve bin 952 öğrenci katılacaktır. Bölgemizde ev sahipliğini fabrikamızın yapacağı sınava Ordu ilinde 34, Rize ilinde ise 25 okul katılacaktır" dedi.


Genel Müdür Keretli, yarışmaların temel amacının Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek, matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek, matematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak ve farklı dünyalara kapılar açmak olduğunu kaydetti.


Bu sene yarışmaların Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde yapılacağını açıklayan Keretli, yarışmaya katılan her okula bin 500 YTL nakdi yardım, il birincisi olan okul öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine birer cumhuriyet altını, final sınavını kazanan şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine bin YTL değerinde 1 kese altın, şampiyon okula ise 15 bin YTL değerinde karma laboratuar, şampiyon öğrencilerin ailelerine de bin YTL para verileceğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 14:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?