3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

7 çocuğu var, kimsesi yok!

TEK BAŞINA YAŞAM MÜCADELESİ VEREN YAŞLI KADIN BAYRAMI DA YALNIZ GEÇİRDİ

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki 7 çocuk sahibi Halime Teköz, tek başına yaşam mücadelesi veriyor. Çocuklarının yalnız bıraktığı Teköz, bayramı yalnız geçirdi.

Alaplı ilçesi Karşıyaka Mahallesi Kılçak Sokak'ta oturan 7 çocuk sahibi Halime Teköz, yalnız başına yaşam mücadelesi veriyor. Yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle güçlükle yürüyen Halime Teköz, elinin soba da yanmasıyla bakıma muhtaç hale düştü. Yaptığı iki ayrı evliliğinden 7 çocuk sahibi olan Teköz, gözyaşları içerisinde çocuklarından yakınıyor. Hiçbir çocuğunun bayram nedeniyle kendisini ziyaret bile etmediğini belirten Teköz, evin duvarlarına tutunarak yürürken, sıcak yemek getiren komşularının hizmetleri ile diğer ihtiyaçlarını görebiliyor. Gidecek yeri olmamasına rağmen Huzur Evi'ne de gitmek istemeyen Teköz, "Emekli maaşım var. Kızım alıyor. Benimle ilgilenmiyorlar. Ne yapıyorum, ne yiyorum sormuyorlar. Bir tek torunlarım kapımı çalıyor. Komşularımdan Allah razı olsun. Önceden kendi hizmetimi kendim görüyordum. Tek başıma yaşıyordum. Ama elim sobada yanınca, elimi kullanamaz ve ihtiyaçlarımı bile göremez oldum. Artık abdest bile alamıyorum. Huzurevi'ne de gitmek istemiyorum. Oralarda da bakmazlar. Burada en azından komşularım geliyor. Hizmetimi görüyorlar" dedi.

Kızının emekli maaşını aldığını oğlunun ise Alaplı Kaymakamlığı'ndan alınan kömürü sattığını ileri süren Teköz, zaman zaman göz yaşlarına boğuldu. Oturduğu ev için 150 TL kira vermek zorunda olduğunu belirten Teköz, "Çocuklarımdan kızım benim emekli maaşımı alıyor. Ben aç kaldım. Açıkta kaldım. Ama ben çocuklarımın yanına gitmek istemiyorum. Gelinlerim beni hırpalıyorlar. Köyde fındığımız var. 1 kilo fındık bile getirmiyorlar. Yeşil kartlı olduğum için oğluma Kaymakamlık kömür veriyormuş. İki yıldır, bu kömür de gelmiyor. Oğlum satıyor mu ne yapıyor bilmiyorum. İyice elden ayaktan düştüm, aç ve yoksulluk içindeyim. Doktorlar da, aç kalmışsın, bünyen zayıflıyor diyor. Ne bulayım, nasıl bulayım ki, karnımı doyurayım. En azından hastanede yatıp, biraz iyileşebilirsem, tekrar kendime bakarım. Yoksa böyle ölümü bekleyeceğim" diye konuştu.

Komşu Ahmet Mandacı, Teköz'ün çocuklarından hiçbirinin bayramda gelip, kapısını açmadığını, sadece bir torununun ziyaret ettiğini söyledi. Teköz'ün ayakta bile duramadığını anlatan Mandacı, "Geçen gün, düşmüş kafasından yaralanmış. Kan akıyordu. Hastaneye yetiştirdik. Hastanede yattı ama çocuklarından biri dahi ilgilenmedi. Bizim yardımlarımızla halen daha hayatta" şeklinde konuştu.

Zaman zaman sıcak yemek götüren komşusu Sevim Mandacı da elinden geldiği kadar hizmetlerini de görmeye çalıştığını ifade etti.

Sadece gazetecilerin ve komşularının elini öptüğü Teköz, yetkililerin ve hayırveser vatandaşların yardımını bekliyor.

TEK BAŞINA YAŞAM MÜCADELESİ VEREN YAŞLI KADIN BAYRAMI DA YALNIZ GEÇİRDİ
TEK BAŞINA YAŞAM MÜCADELESİ VEREN YAŞLI KADIN BAYRAMI DA YALNIZ GEÇİRDİ
TEK BAŞINA YAŞAM MÜCADELESİ VEREN YAŞLI KADIN BAYRAMI DA YALNIZ GEÇİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 17:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?