3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

7 günde sigaraya veda

Zonguldak'ta tuvalet işletmeciliği yapan Şener Dalgıç, sattığı bitkisel ilaçlarla 7 günde sigarayı bıraktırdığını iddia etti.

Zonguldak'ta tuvalet işletmeciliği yapan Şener Dalgıç (42), tuvaletin önüne kurduğu tezgahta 7 günde sigarayı bıraktırdığını ileri sürdüğü doğal bitkilerden yapılmış ilaç satıyor. İlacın sigarayı bırakmada çok etkili olduğunu iddia eden Dalgıç, şimdiye kadar 50 kişiye bu ilaçtan sattığını ve 40'ının sigarayı bıraktığını söyledi.

Sigarayı bırakamayanlara parasını geri verdiğini anlatan Dalgıç, "Yüzde yüz doğal bitkisel bir karışımdır. Bunu emekli bir binbaşı bulmuştur. 30 tane bitkinin karışımıyla yapmış. Bu ilacı sigara aklına geldikçe dilin üstüne koyarak bekletiyorsunuz. 7 gün boyunca bu ilacı kullanıyorsunuz. Yarım sigarayla yanmış, sönmüş sigara dumanıyla duman gargarası yapıyorsunuz. 10 gün sonra sigarayı aramıyorsunuz, sigaradan kurtuluyorsunuz. Bunu 7 gün kullanınca sigarayı bıraktım. Sonra Zonguldak'taki arkadaşlarıma sigarayı bıraktırmak için çalışıyorum. Bugüne kadar 50 tane ürün sattım. 50 kişinin 40'ı sigarayı bıraktı" dedi.

Şener Dalgıç, şişesini 60 YTL'den sattığı bitkisel ilacın içerisinde meyan balı, karabaş otu, karanfil, şeker, çörek otu, yulaf, melisa otu, at kestanesi polen, defne, nane gibi doğal madde karışımları bulunduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 15:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAYRAM DEĞER IP: 78.176.215.xxx Tarih : 12.02.2008 18:56:01

Gereksiz bir ilaç bence.İnsan sigarayı bırakmak için kendi iradesini kullanmalı.Bu gibi ilaçlardan medet ummamalı.Bu ilaç doktor kontrolünde mi?Sağlık bakanlığı izinli mi?Hiç güvenli bir ilaç değil bence.En iyisi sigaraya hiç başlamamak.Ne bu gibi ilaçları kullanmak zorunda kalmak;ne de sigarayı bırak zorunda kalmak.