3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

7 ülkenin gençleri buluştu

Dünya çocuklarına sevgi, barış, kardeşlik ve dostluğu aşılamayı amaçlayan Avrupa Çocuk Oyunları Projesi kapsamında 7 Avrupa ülkesinden gençler, Zonguldak'ta bir araya geldi. 

Turizm Folklor Araştırma Kurumu (TÜFAK) tarafından organize edilen Avrupa Çocuk Oyunları Projesi kapsamında Almanya, Finlandiya, Polonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Türkiye'nin çeşitli illerinden toplam 35 genç, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde bir araya geldi. Gökçebey Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan, projeyi hayata geçirenlere ve destek verenlere  teşekkür etti. Konuşmaların ardından öğrencilerin sergilediği ülkelerine ait oyunlar büyük beğeni topladı. 

Ankara Turizm Folklor Araştırma Kurumu Genel Başkanı Melih Aras, bu yıl 4.'sü düzenlenen etkinlikle farklı ülkelerin gençleri arasındaki önyargıları gidermeyi amaçladıklarını belirterek, "7 ülkeden 35 genç, bir hafta kendi ülkelerinin dansları, oyunları, şarkılarını birlikte çalıştılar. Bu projenin amacı farklı ülkelerdeki gençleri bir araya getirerek, gençler arasındaki önyargıların kırılması, gençlerin gittikleri ülkeyle ilgili eksiklerini tamamlaması, kendi ülkelerini tanıtmalarının yanı sıra gençler
arası sevgiyi aşılamak. Tabii ki büyüdükçe dünya barışına katkıda bulunacaklarını umuyoruz. Bir Türk sivil toplum kuruluşu olarak bunu da ülkemize yapmamız gereken hizmet olarak düşünüyoruz" dedi. 

Türkiye'yi ve oluşan atmosferi çok beğendiklerini ifade eden 18 yaşındaki Finlandiyalı Mraianne Leino ve 16 yaşındaki Joohatan Luhgjohi, kendi ülkelerinde de meşhur olan kebabın Türkiye'de daha güzel yapıldığını ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?