3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

7 yıl önce başlandı ama bitmedi

2003 yılında Alaplı ilçesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yapılması için talimat verdiği çim saha, üzerinden 7 yıl geçmesine karşın hâlâ bitirilemedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2003 yılında Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Devlet Hastanesi bünyesinde yapılan polikliniğinin açılışını gerçekleştirmek için geldiği Alaplı'da helikopter ile inecek bir alan olmadığı için kapalı spor salonunun yanındaki güreşlerin yapıldığı toprak alana inmek zorunda kalmıştı. O dönemin Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu'na "Burada çim sahanız yok mu?" sorusunu soran Erdoğan "Yok" cevabını alınca dönemin Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e burada çim sahanın yapılması için talimat vermişti.

O talimatın ve sözün ardından 7 yıl geçmesine rağmen çim sahanın yapımı tamamlanamadı. Zemin kazı çalışmalarına 2005 yılında Alaplı Belediyesi tarafından başlanan ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bütçesinden 218 bin TL harcanarak yapılan ve zemini futbol oynamaya elverişli hale getirilen çim sahanın soyunma odaları ve tribünleri olmadığı için resmi karşılaşmalar oynanamıyordu.

Çim sahanın soyunma odalarının yapımı için son olarak Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Alaplı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Bayındırlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenen sahada 4'lü soyunma odaları için ihaleyi alan Bay-Sav firmasına inşaatı başlatması için yer tahsisi yapılmıştı.

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Alaplı Belediyesi'ne devredilen sahada halen resmi karşılaşmalar oynanmıyor. Sahanın çim zemini de deforme olmuş durumda ilçenin iki güzide takımı olan Alaplı Belediyespor ve Eleşlerspor tüm maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalıyor.

Bu sezon öncesi hizmete açılması beklenen sahanın soyunma odalarının yapımı eksik kalan ve tribün inşaatına başlanmayan çim sahasının ne zaman hizmete açılacağı merak konusu. Vatandaşlar ve sporseverleri yetkililerden bu çim sahanın yapımının tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 17:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?