3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

70 yıldır yapılmayan yol

Zonguldak’ta 70 yılı aşkın süredir yapılmayan merdivenli yoldan kanalizasyon akıyor. Mahalleli tüm uyarılarına rağmen mikrop saçan kanalizasyonda oynayan çocuklarının sürekli hastalanmasından şikayetçi oluyor.


Zonguldak’ın Karaelmas Mahallesi Gökdere Sokak’ta Marangoz Ahmet caddesine bağlayan merdivenli yol, yıllardır yapılmaması ve eskiyen kanalizasyon boruları nedeniyle pislik akıyor. Yolun çevresinde oturan mahalle sakinleri, koku ve sineklerden çektikleri rahatsızlığın yanı sıra tüm uyarılarına rağmen çocuklarını kanalizasyon akan yolda oynamalarından şikayet ediyor. Hastalarını battaniyelere sararak taşıdıklarını belirten mahalleli 70 yılı aşkın süredir yapılmayan yol nedeniyle mahalleli odun ve kömürlerini ise, yüzlerce merdiven basamağı çıkarak sırtında taşıyabiliyor. Yol olmaması nedeniyle mahallenin ortasına çöp döküldüğünü belirten mahalleli, sorunun çözülmesi için defalarca kez yetkililere ulaştıklarını kaydetti. Mahalle sakinlerinden Nihat Astarlı, “Yıllardır burada yaşıyoruz fakat hiçbir muhtar, hiçbir belediye başkanı tarafından bu sorunumuz giderilmedi. Teknolojinin ilerlemiş bir çağında yaşarken bu şekilde sorunların olması doğrumudur. Avrupa Birliğine girmeyi hedefliyoruz fakat vatandaşın zorluğunu kimse bilmiyor. Çocuklarımızı ne kadar uyarsak da biz olmadığımız zamanlar kanalizasyon çukuruna girip oyun oynuyor. Valiliğe toplu olarak imza toplayıp verdik, daha önceki belediye başkanlarına, muhtarımıza sorunumuzu illettik fakat sorun çözümlenmedi. Yerel seçimler yaklaşıyor bizim kapımıza sorunumuzu çözmeden kimse gelmesin. Sorunumuzu çözenin ise ömür boyu yanındayız” dedi.


Eşinin rahatsızlandığında hastaneye battaniyeye sararak komşuların yardımıyla anayola kadar uğraştıklarını ifade eden Firar Yürektürk isimli mahalleli ise, “70 yıldır mahallemize yol gelmesi için uğraşıyoruz. Fakat şu ana kadar kimsenin yardımı olmadı. Bir iki kişi 5-140 metre yerini vermek istememesinden bu sorun yıllarca uzadı. Kış geldiğinde odunumuzu, kömürümüzü sırtımızda taşıyoruz. Eşimi rahatsızlandığında komşularımın yardımıyla battaniyeye sararak anayola çıkarabildik. Mahallemizi 70 yıldır kimse görmedi. Artık ömrümüz kalmadı” dedi. Kanalizasyonda oynayan çocuklarına laf anlatamadıklarını vurgulayan Döndü Hasar, “Çocuklarımı ne kadar uyarsam da ben olmadığım zaman kanalizasyona girip oyun oynuyor ve hastalanıyor. Merdivenlerden inerken düşerek yaralanıyorlar. Tüm mahallerinin sorunu bitti. Daha güzel olması için uğraş veriliyor. Biz mahallemize park veya başka bir şey istemiyoruz, biz sadece sıkıntımızın olduğu yol istiyoruz” dedi. Salim Sucu’da, açıkta bulunan kanalizasyon borularına çözüm bulunmasını istedi.


Mahalleli sorunlarının çözümleneceği merci olarak gördüğü Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca’nın, mahalleyi kanalizasyon ve yol sorunundan kurtaracağına inandıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 17:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?