3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

72 Engelliye sandalye dağıtıldı

Kdz. Ereğli ilçesinde 72 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği tarafından “Sakatlar Haftası” nedeniyle Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu'nda eğlence düzenlendi. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'ne kayıtlı 916 işitme, görme, ortopedik ve zihinsel engelli vatandaşlar arasında belirlenen 72 kişiye Ereğli Müftülüğü başta olmak üzere hayırseverler ve kurumlar tarafından yapılan yardımlar ile alınan tekerlekli sandalyeler teslim edildi. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, desteklerinden dolayı yardım eden herkese teşekkür ederken, kurum ve kuruluşlardan engelli vatandaşlar için iş istedi.
Şentürk, “Türkiye genelinde olduğu gibi Kdz. Ereğli'de de 'Sakatlar Haftası'nı kutlama etkinlikleri düzenledik.
Burada bulunan engelli kardeşlerimiz şu ana kadar gönüllerince eğlendiler. Protokol üyelerinin yoğun programı nedeni ile katılamamaları bu etkinliğin yapılamayacağı anlamına gelmiyor.
Bugün burada 72 engelli kardeşimize tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdik. Bu sandalyelerin dağıtımında 20 sandalye ile Ereğli Müftülüğümüzün büyük katkısı bulunuyor. Geçtiğimiz cuma günü cuma namazı sonrasında derneğimiz adına yardım toplandı. Bu toplanan yardımlarla 20 adet tekerlekli, sandalye alımını yaptık.
Ereğli Müftümüz Osman Aydın başta olmak üzere müftülük çalışanlarına Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimci Kollarına ve hayır sever vatandaşlarımıza yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler Engelliler olarak hayata küsmeyi değil hayata tutunmak için çaba gösteriyoruz.
Fiziksel Engelliler Derneği olarak atölyelerimizde açtığımız kurslar ile engelli kardeşlerimizi iş imkanı sunmaya çalışıyoruz. Buradan da kurum ve kuruluş yetkililerine engelli vatandaşlarımıza iş imkanı sunmasını istiyoruz” dedi.


Eğlencede ses sanatçısı İsmail Korkut, seslendirdiği şarkılar ile engelli eğlendirdi. Engelli çocukları ve yakınları ile birlikte eğlenceye gelen vatandaşlar da çocuklarına eşlik etti.

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 21:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?