6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

72 yıldır bitmeyen özlem

ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 72. YILDÖNÜMÜ

Zonguldak'ta Atatürk'ün ölümünün 72 yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

10 Kasım Atatürk'ün ölümünün 72 yıldönümü nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Törenin ardından Valilik binasında kumdan Atatürk portleri sergisi açıldı. Vali Erdal Ata ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) açılan sergiyi gezen Vali ve beraberindekiler Zonguldak Fen Lisesi tarafından düzenlenen programa katıldılar. Zonguldak Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı gerçekleştirildi.

 Törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Yaşatır, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Başsavcısı, Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, daire müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları ve öğrenciler katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Fen Lisesi Müdürü Tülin Yücesan, “Atatürk gerçeğine, bugüne kadar olduğu gibi alışagelmiş bir pencereden değil de farklı bir pencereden daha bakılması gerekir. Bu güne kadar o büyük insan yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve kahramanlıklarla anlatıldı. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu başarılara imza atana kadar karşılaştığı güçlükler, yaşadığı çaresizlikler bilinmedikçe ne kadar büyük ve güçlü bir insan olduğunun yeterince anlaşılamayacağı da bir gerçektir. Atatürk, yeni Türk devletinin dünya devletleri arasındaki yerini belirleme ile ilgili olarak, ülkemize yepyeni bir çehre kazandırıp tarihe geçen çağdaşlaşma hareketlerini gerçekleştirirken, bir noktayı daima göz önünde bulundurmuştur. Atatürk, ülke sorunlarını çözerken daima aklın ve ilmin gereklerine göre hareket etti. Olayları geniş ve detaylı düşündü, günlük hedefler peşinde değil, gelecek nesilleri bile rahat ve huzur içinde yaşatacak köklü çözümler peşinde oldu. Her zaman vatanın ve milletin menfaatlerini ön planda tuttu. Bütün bunlar gösteriyor ki Türk halkının böyle bir lidere sahip olması, diğer dünya milletleri içinde en büyük ayrıcalığıdır” dedi.

Konuşmanın arından, Zonguldak Fen Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk oratoryosu gösterisi yapılırken, Atatürk'ün sevdiği türküler okundu.

ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 72. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 72. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 72. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 72. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 12:35:05
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 19:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?