5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

75 milyarlık ölçüm cihazı takıldı

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yatırım programında yer alan 75 milyar liralık "Hava Kirliliği Ölçüm Cihazı" Zonguldak’a getirildi. Hava kirliliğinin anlık değerlerinin tespit edileceği cihazın bu hafta sonuna kadar kurularak aktif hale getirileceği belirtildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yatırım programında yer alan 75 milyar lira tutarındaki "Kirli Hava Ölçüm Cihazı", Zonguldak’ın Soğuksu semtinde bulunan Defterdarlık Misafirhanesi önüne vinçle yerleştirildi. İçindeki bilgisayar sisteminin de önümüzdeki günlerde getirilerek cihazın hafta sonuna kadar aktif hale getirileceğini belirten Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Murat Kaya, bu cihazın hava kirliliğini kontrol altında tutmaya yardımcı olacağını kaydetti.


Hava kirliliğinin anlık değerlerinin tespit edilebileceğini belirten Kaya, "Bu hafta sonuna kadar aktif hale getirilecek hava kirliliği ölçüm cihazı ile hava kirliliğini kontrol altında tutmamız kolaylaşacak. Anlık değerleri tespit edebileceğimiz bu cihazla, kirlilik tehlikeli boyutlara varmadan haberdar olacağız. Gerektiğinde oranları öğrenebilecek, vatandaşların da kirlilikle mücadelemizde yardımcı olacaklarına inanıyoruz" dedi.

Zonguldak
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 15:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?