3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

80 avcıya eğitim

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslarla 80 avcı avlanma konusunda eğitildi.


Çaycuma Halk Eğitimi Merkezi ve Çevre Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle Çaycuma ilçe merkezinde ve Saltukova Beldesi’nde düzenlenen avcı kursu ile toplam 80 kursiyere avlanma konusunda bilgiler verildi. Ekoloji, çevrenin korunması, avlanma, avcılıkta Ahlaki değerler, av silahları ve av hayvanları konularında bilgilerin verildiği kursları başarıyla tamamlayan avcılar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zülfikar Uçar, bu kurslarla halkın bilinçli avlanmasını hedeflediklerini kaydetti. Eğitimin önemini anlatan Uçar, “Açılan bu ve benzeri kurslarla halkımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu yüzyılın en önemli olgusu olan bilgiyi, elimizdeki imkanlar içerisinde her vatandaşa ulaştırmaya çalışıyoruz. Avcılık kursu ile Çaycuma Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında açılan kursların sayısı 107 ye ulaşmıştır.

Yeni dönemde anne çocuk eğitimi, Arapça, avcı eğitimi, bağlama, badminton, bilgisayar işletmenliği, autocad, bilgisayarlı muhasebe, el nakışı, ev mefruşatı, giyim, gitar, halk oyunları, nakış, model uçak, okuma-yazma, ÖSS hazırlık, SBS hazırlık, İngilizce, seracılık, web tasarım, resim ve kalorifer ateşçiliği dallarında kurslarımız açılmıştır” dedi.


Uçar, kursların köy,kasaba,mahalle ayrımı yapılmadan ilçenin her yerinde halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda açıldığını da vurguladı

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 13:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?