4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

80'lik madenci hayata döndü

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, 42 yıl boyunca içtiği sigara nedeniyle birçok hastalıkla boğuşan madenci, sigarayı bırakmasının ardından hayata yeniden döndü. 

Çaycuma İlçesi'ne bağlı Çamlık Köyü'nde yaşayan Muharrem Kahraman (80), askerliğini tamamladıktan sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) maden ocaklarında işe başladığını ve o günden 1989 yılına kadar 42 yıl boyunca sürekli sigara içtiğini söyledi. 
Kahraman, madende çalışması nedeniyle yakalandığı akciğer rahatsızlığına, sigaranın neden olduğu gırtlak kanseri ve kalp rahatsızlıklarının da eklenmesiyle 5 zor ameliyat geçirdiğini belirtti. 

1989 yılında doktorların yaşaması için sigarayı bırakması konusundaki son uyarıları üzerine sigarayı bıraktığını anlatan Kahraman, "1989 bir daha ağzıma sürmeyeceğime yemin ederek sigarayı bıraktım. Akabinde gırtlak kanseri olmam nedeniyle gırtlağımdan ameliyat oldum. Ardından 2 kez kalbimden ameliyat oldum. İkinci kez yapılan ameliyatla kalbime pil takıldı. Son olarak da prostat ameliyatı oldum. Doktorlar bile fazla yaşayacağımdan ümitli değildi, ancak sigarayı bıraktıktan sonra hayata yeniden bağlandım. Bu dünyadan ayrılmak istemedim" diye konuştu. 

Doktorların ikazları çerçevesinde kendisine iyi baktığını söyleyen Muharrem Kahraman, 17 yıldır sigarasız bir yaşam sürdürdüğünü vurguladı. Evli ve 7 çocuk sahibi olan Kahraman, sağlığının sırrını Allah'a olan inancı ve köy havası olarak açıkladı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 11:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?