3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

85.yıla çoşkulu kutlama

Cumhuriyet'in 85. yıldönümü Zonguldak'ta coşkuyla kutlandı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın makamında yapılan bayramlaşma ile başladı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda devam eden etkinlik öncesinde valilik tarafından programa katılanlara binlerce Türk Bayrağı dağıtıldı. Törende aç olduğu belirtilen Büşra U. isimli lise öğrencisi baygınlık geçirdi. Öğrenciye sağlık görevlileri müdahale etti. Dağcı sporcular Atatürk Devlet Hastanesi duvarında tırmanarak Türk Bayrağını göndere çekti.


Vali Ata yaptığı konuşmada, dün olduğu gibi bugün de devleti iç ve dıştan bölmeye, parçalamaya çalışanların var olacağını ifade etti. Hain terör örgütüne karşı verilen mücadeleye değinen Vali Ata, şöyle konuştu: "Asırlar boyu bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşadığımız vatandaşlarımız arasında kin ve nefret duyguları yaratarak, birbirlerine düşman etmek isteyen ve bu suretle çatışma ortamı hazırlamaya çalışan hain terör örgütü amacına ulaşamayacaktır. Yurdumuzun her bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız sağduyuyla hareket ederek, bölücü terör örgütünün bizi birbirimize düşürmeye yönelik çirkin oyununa alet olmayacaktır.

Bu güzel vatanımızı bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir." Eli kanlı terör örgütüne karşı mücadelenin sürdürüleceğini anlatan Vali Ata, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti üniter ve ulus devlet yapısını sonsuza dek muhafaza edecektir."


Konuşmaların ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödül verildi. Geçit töreninde öğrenciler, gaziler, madenciler, hukukçu ve gazeteciler protokolü selamladı. Tören sonrası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motosikletli polislerin motosiklet üzerinde nefes kesen akrobasi hareketleri büyük ilgi gördü. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda sona eren tören sonrası Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile on binlerce kişi Cumhuriyet için yürüdü. Bir grup 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Yürüyüş Zonguldak Valiliği önünde halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?