3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Abant gezisi sona erdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesi tarafından, düzenlenen Abant Gezisi ve Pikni'ği tamamlandı.


Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Abant gezisi için sabahın erken saatlerinde belediye önüne gelerek Abant'a hareket eden vatandaşlar bir gün boyunca gönüllerince eğlendi. Abant gezisine 175 araçla 3 bin 500 kişi katıldı. Pikniğe katılan vatandaşlar, mangalda pişirilen etleri yedikten sonra, bir taraftan halay çekip horon teperek eğlenirken davul zurna eşliğinde halat çekme, çuval ve ses yarışmalarıyla eğlendi. Ayrıca, geziye katılanlar gölün etrafında dolaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkanı Murat Sesli, pikniğe Ayfer Sesli ve kızı Beril ile birlikte katılırken, Ayrıca AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin'in de katıldı. Piknikçilerle yakından ilgilenen Başkan Sesli yaptığı konuşmada, “9 Mayıs'ta, 3 bin 500 bayanımızla birlikte Türkiye'nin en büyük kültür gezisini düzenlemiştik. Orda söz vermiştim, bu gezilerimiz sadece Çanakkale'yle kalmayacak diye, Gezilerimiz devam ediyor, yine sayı 3 bin 500 civarında, tabi ki belediyenin sadece hizmeti yol, su, kanalizasyon olarak görülmemesi lazım. Ereğli'de gerek hizmet anlamında gerekse sosyal ve kültürel etkinlikler anlamında büyük bir atılım içerisindeyiz. Bundan sonra Ereğli halkı gezilere alışacak. Gezilerimiz tüm hızıyla devam edecek. Kapadokya gezisinin sözünü vermiştik, Pamukkale ve Safranbolu var. Bunların hepsi planlarımızda ve programlarımızda var. Burada Ereğli halkının birlik ve beraberliğinin en güzel örneklerinden bir tanesini sergiliyoruz. Geziye katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.


“GEZİLERDE BELEDİYE KASASINDAN HARCAMA YOK”
Gezileri düzenlerken Belediyenin kasasından tek kuruş dahi harcanmadığının altını çizen Belediye Başkanı Sesli, “Biz bu etkinlikleri düzenlerken birileri rahatsız oluyor. Gezilerden rahatsız olanlar, Ereğli halkının böyle gezmesine alışmayan insanlar. Birlik beraberliğe ihtiyacı olmayan insanlar var, birlik beraberliğe karşı gelen insanlar var. Tabi ki bu gezileri düzenlerken cebimden para harcamıyorum, belediyenin kasasından para harcamıyorum. Belediyenin kasasından bir lira çıkmıyor. Bu para yine Ereğli halkının verdiği paralarla geri dönüşümüyle yapıyoruz. Bu paraları nereden topladık? Bu paraları bankalardan ve büyük marketlerden alarak, bu gezileri düzenliyoruz. Bu bankalara ve büyük marketlere paraları kimler veriyor, Ereğli halkı veriyor. Yani Ereğli halkı verdiği paraları gezi olarak almaya devam edecek. Bizimde gezilerimiz devam edecek” diye konuştu.


“BİRLİK VE BERABERLİK GÜZEL”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise, ”Ereğli halkının birlik ve beraberliği bizi mutlu ediyor. Ereğli Belediye Başkanımız Çanakkale gezisinden sonra yine çok güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş. Sizleri buraya getirmiş. Burası ülkemizin en güzel köşelerinden bir tanesi. Bu etkinlikte emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkesi tebrik ediyorum” dedi.


BAŞKAN SESLİ'DEN TEŞEKKÜR
Başkan Sesli, geziye katılanlara ve destek verenlere teşekkür ederek, “175 araçla 3 bin 500 vatandaşımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz Abant Gezisi ve Pikniği başarı ile sona ermiştir. Hiçbir üzücü durum olmamış kazasız belasız gezimizi tamamladık. Gezimizin bu denli başarıyla geçmesine sağladığı katkılardan dolayı başta Zonguldak Valisi Sayın Erdal Ata olmak üzere, Düzce Valisi Sayın Bülent Kılınç'a, Düzce Emniyet Müdürü ve teşkilatına, Düzce ve Bolu Jandarma Komutanlıklarımıza, piknik esnasında halkımıza ücretsiz su dağıtarak katkı sağlayan Abant Su sahibine ve yöneticilerine, piknikte görev alan tüm arkadaşlarımıza Ereğli halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 15:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?