3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Acemi soyguncular paraları yaktı

İçerisinde 150 bin TL bulunan bankamatiği oksijen tüpüyle keserek soymaya çalışan beş kişi, içeride yangın çıkınca paniğe kapılarak olay yerinden otomobille kaçtı. Aşırı hız nedeniyle başka sürücüler tarafından ihbar edilen şahıslar kısa sürede yakalandı.


Olay, Zonguldak'ın Kozlu beldesinde meydana geldi. Kozlu'da beş kişi, dün gece bir ATM cihazının önce alarm ve aydınlatma sistemini devre dışı bıraktı. Kilitli kapıyı levyeyle açan zanlılar, içerisinde bulunan para kasasını oksijen tüpüyle kesmeye çalıştı. Kaynak esnasında kabloları ve paraları tutuşturan zanlılar paniğe kapıldı. Yoğun dumandan etkilenen zanlılar, oksijen tüpünü ve para kasasını olay yerinde bıraktı. Koşarak ayrılan şahıslar yakınlarında bekleyen otomobille hızla olay yerinden kaçtı.


Olayı gören bir kişinin "ATM'den alev ve dumanlar yükseldiği, olay yerinden birkaç kişinin otomobille hızla uzaklaştığı" ihbarı üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye tarafından yangın söndürüldü.


Ereğli yönüne giden bazı sürücüler bir otomobilin hız yaptığı ve kendilerini tehlikeye düşürdüğü bilgisi verdi. Emniyet müdürlüklerine bilgi verilmesi üzerine uygulama yapan polisler tarafından 31 U 3504 plakalı otomobil Ereğli yolu üzerinde durduruldu. Araç içerisinde bulunan A.K., T.K., E.S., M.A. ve B.G. isimli şahıslar gözaltına alındı.
Zanlılar Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.


OLAY YERİNDE İNCELEME
Olay sonrası banka görevlileri gerekli tespitleri yaptı, bankanın teknik ekipleri incelemede bulundu. Soygun esnasında para kasasında 50 ve 100 TL'lik banknotlar halinde 150 bin TL para bulunduğu ve bu paralardan 31 bin TL'sinin yanarak kullanılamaz hale geldiği tespit edildi. Banka görevlileri, şahısların acemiliğine de şaşırdı. Zararı tespit etmek için ATM'de inceleme yapan bankanın Teknik Sorumlusu Muhammet Temli, ATM'nin kullanılamaz hale dönüştüğü yönünde rapor tutarak "Oksijen kaynağı ile kasayı
kesmeye çalışmışlar ama komple ATM'yi yakmışlar. ATM tamamen zarar görmüş. Pert olmuş, kullanılamaz hale dönmüş" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 15:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?