3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Açıkgöz eğitim hastanesini tanıttı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, basın mensuplarına, Zonguldak-İstanbul karayolu 10. kilometresi Abaz mevkiinde bulunan Tıp Fakültesi eğitim ve öğretim binaları, altyapı tesisleri ile Uygulama ve Araştırma Hastanesi tesislerini gezdirdi


Rektör Açıkgöz, Orman Bakanlığı’ndan tahsis edilen 500 yataklı 48 bin metrekare kullanım alana sahip 115 hektar alanda ilk olarak 1995 yılında yapımına başlana üniversite hastanesi, tıp fakültesi ile diğer sağlık hizmetleriyle ilgili eğitim binalarını ve yanı sıra bu yıl hizmete girecek ek binaları tanıttı. Bu yıl hizmete girecek olan ek bloklardaki son teknolojik donanımlarla kurulan ameliyathaneler ve biyokimya laboratuarlarının kapılarını basın mensuplarına açan Rektör Açıkgöz, ek blokların bir program çerçevesinde sırayla tamamlanıp hizmete alınmasının planlandığını kaydetti. Tıp fakültesi için 1 milyon metrekarelik alan tahsis edildiğini belirten ZKÜ Rektörü Açıkgöz, “2000 tarihinde 5 bin metrekarelik bir alanda 2 blok halinde hizmete açılan ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, şu anda 48 bin metrekarelik kapalı alanda bölge insanına hizmet veriyor. Hastanemizin 68 adedi yoğun bakım yatağı olmak üzere yaklaşık 500 kişilik hasta yatağı bulunuyor. 14 adet ameliyathane, 17 adet asansöre sahip hastanemizin su deposu, arıtma gibi alt yapı tesislerine yapılması gereken ilave üniteler ile birlikte çok katlı otopark, çevre düzenlemesi ve ihata duvarlarının yapımı ise devam ediyor” dedi.


Hastanenin radyasyon onkolojisi ünitelerinin Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile yapılan görüşmeler doğrultusunda planlandığını ifade eden Açıkgöz, onkoloji yataklı servisi, tıp fakültesi eğitim blokları, merkezi laboratuar ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu binalarının inşaatlarındaki çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Açıkgöz, “12 adet büyük tip, 12 adet küçük tip, 12 adet de asistan odalarının yer alacağı merkezi laboratuar binasının temeli atılacak. Bunun yanında diş hekimliği gibi bölümlerin açılacağı ek tıp fakültesi binası ve amfi salonları ile hayırsever işadamımız Sayın Ahmet Erdoğan tarafından üniversitemize hibe suretiyle devredilecek olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binası tamamlanmak üzere. Bize bu güzel binayı armağan eden büyüğümüz Sayın Erdoğan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?