3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Açıkta satılan gıdalara dikkat

Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yaz aylarına girilmesiyle birlikte dışarıda satılan gıda maddeleri hakkında vatandaşlara uyarılarda bulundu.


Yaz aylarına girilmesiyle birlikte havaların ısınması sonucu dışarıda satılan gıda maddelerin bozulma olasılığı olduğu için Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, Ereğli halkını uyardı. Açıkta gıda maddesinin satılmasının yasak olduğunu söyleyen Tekin, “Pazar yerlerinde meyve sebze dışında hiçbir gıda maddesinin satılmaması gerekiyor. Bununla ilgili gerek belediye başkanlığı gerekse biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Açıkta satılan gıda demek mikroplu gıda demektir. Oradaki tozu her türlü mikrobu içinde barındıran gıda maddesi demektir. Halkımızın da açıkta satılan gıdalarla ilgili olarak dikkatli olması gerekiyor. Bizim ve belediye başkanlığının yaptığı çalışmalara destek vermesi gerekiyor. Gıda maddesi kapalı işletmelerde satılır. Ereğli halkı lütfen açıkta satılan gıda maddeleri satın almasın” dedi.


Havaların ısınmasıyla beraber gıda maddelerinde bozuşmalar oluştuğunu da söyleyen Tekin, “Özellikle tavuk ürünlerinde bozulmalar söz konusu. Tavuk ürünleri içinde bulunduğu paketin etiketinde hangi soğukluklar arasında olması gerektiği zaten yazıyor. Bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. Ereğli'de açık tavuk veya dökme tavuk tabir edilen ürünlere talep devam ediyor. Bunun böyle satılması yasak. Bu ürünün hangi firma tarafından üretildiği, hangi tarihte üretildiği, son tüketim tarihinin ne olduğu ancak kapalı ve ambalajlı ürünlerde etiket bilgilerinde yer alıyor. Halkımız az bir fiyat farkından dolayı açık ürünleri tercih ediyor. Halkımızın satıcıları da suç işlemeye teşvik etmemesi gerekiyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?